Reseptit

Gains testaa: Fincan keittiövaaka (ja sämpylät)

Gains sai testattavaksi keittiövaa’an.

Paras tapa testailla laitteita on toki käyttää niitä tarkoitukseensa, eikä vain painella nappeja, säätää ja virittää (vaikka monessa nykylaitteessa se varmaan riittäisikin). Joten leivoimme sämpylöitä.

Ja meillä tarkoitamme Kettusta.

Ja Kettusella tarkoitamme toki hänen vaimoaan.

No niin.
finca_keittiovaaka

Fincan keittiövaaka on varustettu neljällä mittaussensorilla. Se pystyykin noin gramman tarkkuuteen, maksimipainon ollessa 5 kiloa. Tätä ei siis kannata käyttää esim. hevosten punnitsemiseen, etteivät sensorit turahda pihalle. Vaaka on tyylikkään näköinen ja sen pinta on harjattua, ruostumatonta terästä.

Finca keittiövaakaVaaka on näppärän kokoinen (134 x 205 x 10,7 mm) ja sopii vaikka isoon taskuun. Sitä ei nyt kannata kuitenkaan kanniskella mukana, koska ruokien punnitus on niin passé.

Vaaka tarjoaa sinulle dataa tyylikkään LCD-näytön kautta, mikä loimottaa kivan sinistä taustavaloa, jos vaikka eksyt nyt kuitenkin se vaaka taskussasi pimeään metsään ja haluat punnita kahdeksan mustikkaa ja yhden lakan evääksi.

Ja mikä parasta, keittiövaaka sammuu itsekseen jos se jää päälle vaikka kisadieetin loppupuolen nollat taulussa -vaiheessa.

Ostaisin! Paitsi ettei tartte kun mulla on tällainen jo.

Jaa niin, ne sämpylät. Nämä nyt eivät ole paleota tai mitään muutakaan oleota, mutta tuoreen lämpimänä ja voin kanssa ne ovat riittävän om ja vähän päälle nom.

Sämpylät

n+1 sämpylää. Tehtiin iso annos koska nää menee kuitenkin heti.

  • 10 dl maitoa, vettä, piimää, kaurajuomaa tai mitä tyylisuuntaa nyt sitten fanitatkin
  • 100 g hiivaa
  • 4 tl suolaa (pöytä, sormi, inkkari, ruusu, kalahari, mitä näitä nyt on)
  • 2 rkl siirappia
  • 100 g voita, margariinia tai öljyä
  • n. 20 dl sämpyläjauhoja

kuva 1Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Naksauta sekaan suola sekä siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Nappaa alustuksen loppupuolella pehmeä rasva sekaan.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa (juokse karkuun jos tulee ikkunoista ulos).

Leivo kohonnut taikina tangoiksi (en sano mitään) ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen.

Peitä sämpylät hyvin ja anna kohota tarpeeksi. Älä kuitenkaan lähde tässä välissä mihinkään Narniaan koska saattaa olla vähän liian pitkä aika.

Paista sämpylöitä uunin keskitasolla n. 225 °C:ssa 12-15 minuuttia.

Nautiskele.

kuva-3-800x599

Fincan keittiövaaka kustantaa n. 32 € ja sitä saa hyvin varustetuista tavarataloista sekä tällä viikolla aukeavasta Fincan ihkauudesta omasta verkkokaupasta.

Fincan kotisivut

Haluatko oman tuotteesi testiin? Ota yhteyttä!

Tekstin kirjoittaja: Timo Kettunen

Timo Kettunen

Tasan sitä, mitä sanotaan.

Sivustolla Timo kirjoittaa lähes kaikesta.

Lue koko esittely