Kotitekoinen näkkäri Reseptit

Kotitekoinen näkkäri

Näkkileipä eli näkkäri on hyvää ja maukasta, mutta vielä maukkaampaa se on, kun teet sen itse. Terveelliset ja hyvää tekevät siemenet sujahtavat näkkäritaikinaan kuin itsestään. Kokeile ja varioi rohkeasti erilaisia näkkäriyhdistelmiä; lisää taikinaan kuivattuja yrttejä, hunajaa jne. Näkkileipätaikinaan sopivat kaikki siemenet, pähkinät ja jyvät.

Kotitekoinen näkkäri

  • 1 dl kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl tattarijauhoa
  • 1/2 dl laadukasta oliiviöljyä, esim. Terra Creta
  • noin 2 dl vettä
  • 2 tl suolaa

Mausteeksi esim. rosmariinia tai oreganoa, kuminaa tms. Voit maustaa näkkärin haluamallasi mausteella tai jättää maustamatta.

Vinkki!

Mikäli taikina tuntuu liian paksulta ja kuivalta, lisää hieman vettä. Taikina saa olla notkeaa.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kiehauta vesi kattilassa tai vedenkeittimessä. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää lopuksi öljy ja kiehautettu vesi.
Sekoita kunnolla. Kaada taikinaseos leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä taikina tasaiseksi. Paista 150 asteessa uunin keskitasolla reilun tunnin ajan. Nauti jäähtyneenä.

Taatusti hyvää. Kokeile!

Tekstin kirjoittaja: Riikka Hollo

Riikka Hollo

Toimittaja-copywriter. 15 vuotta yrittäjänä toiminut, monessa liemessä keitetty viestinnän moniosaaja, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Rakastaa liikuntaa ja hyvää ruokaa. On nähnyt omakohtaisesti, että liikunta ja hyvä ravinto auttavat kaikkeen.

Riikka kirjoittaa Gains.fi:hin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kauneudesta, terveydestä, liikunnasta ja ravinnosta.

Lue koko esittely