Borssikeitto Reseptit

Mehevä borssikeitto

Punajuuret ovat voimaa täynnä niin väriltään kuin maultaankin. Punainen ja maukas punajuuri taipuu keittiössäkin moneen.

Tällä kertaa valmistimme punajuuresta höyryävän herkullisen borssikeiton!

Borssikeitto

  • 500 g punajuurta
  • 250 g valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 10 dl lihalientä
  • ½ tl mustapippuria
  • 2-3 rkl viinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • Yrttejä maun mukaan, esim. rosmariinia, timjamia…

Halutessasi voit lisätä borssikeittoon 300-400 g lihaa, esim. poronlihaa, saunapalvikinkkua tai jauhelihaa. Tarjoiluun tarvitset smetanaa tai turkkilaista jogurttia.

Tee lihaliemi joko itse luista keittäen tai käytä valmista lihaliemikuutiota/-jauhetta/fondia. Toimi liemen teossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori punajuuret ja porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali ja pilko sipuli. Kuullota kaikki kasvikset miedolla lämmöllä, laadukkaassa oliiviöljyssä isolla pannulla/padassa tai kattilassa. Lisää lihaliemi, pippuri ja yrtit. Kuumenna kiehumispisteeseen ja keittele miedolla lämmöllä noin 30-40 minuuttia. Jos käytät keittoon lihaa, nyt on sen vuoro. Suikaloi liha ja lisää se keittoon. Lisää etikka. Hauduttele vielä noin 5 minuuttia kannen alla. Sitten ripaus suolaa. Maista ja mausta lisää, jos siltä tuntuu.

Tarjoile smetanan tai turkkilaisen jogurtin kanssa.

Tiesitkö?

Punajuuri on miellyttävän makea ja samalla mehevä, todella inspiroiva raaka-aine. Vaikka punajuuri on vanha ja kaikkien tuntema, se on samalla trendikäs ja monikäyttöinen herkku. Siitä voi valmistaa niin risotot, lämpimät lisäkkeet, erilaiset juomat kuin säilykkeetkin.

Punajuuri sisältää mm. kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, rautaa, kuparia, sinkkiä sekä A-, E-, C- ja B-ryhmän vitamiineja. Punajuuren punainen väri kertoo bioaktiivisista aineista, jotka toimivat elimistön suoja-aineina.

Tekstin kirjoittaja: Riikka Hollo

Riikka Hollo

Toimittaja-copywriter. 15 vuotta yrittäjänä toiminut, monessa liemessä keitetty viestinnän moniosaaja, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Rakastaa liikuntaa ja hyvää ruokaa. On nähnyt omakohtaisesti, että liikunta ja hyvä ravinto auttavat kaikkeen.

Riikka kirjoittaa Gains.fi:hin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kauneudesta, terveydestä, liikunnasta ja ravinnosta.

Lue koko esittely

1 kommentti kirjoitukseen 'Mehevä borssikeitto'

  • Paistetut nakitkin sopii tähän erittäin hyvin proteiiniksi :D

Kommentointi on suljettu.