Chiapuuro Reseptit

Mustikkainen chiapuuro

Chiapuuro tuo mukavaa ja ravintorikasta vaihtelua aamu- tai välipaloihin. Valmista vartissa, ja valmis puuro säilyy jonkin aikaa myös jääkaapissa. Tuunaa chiapuurosi oman maun mukaan: lisää marjoja, hedelmiä ja siemeniä!

Puuro, ja erityisesti chiapuuro on nyt todellista trendiruokaa, ja samalla tulet helposti lisänneeksi ruokavalioosi marjoja!

Chiapuuro – 2 annosta

  • 4 rkl chiasiemeniä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl mantelimaitoa
  • 2 dl mustikoita
  • 2 rkl intiaanisokeria
  • 2 banaania
  • (2 rkl vaniljauutetta tai raakakaakaojauhetta, jos haluat)

Mittaa kulhoon kookosmaito ja mantelimaito. Turvota chiasiemenet maitoseoksessa noin 15 minuutin ajan. Laita maito-chiaseos ja kaikki muutkin aineet blenderiin ja sekoita. Tarjoile.

Vinkki!

Voit käyttää chiapuurossa marjojen sijaan myös marjajauheita.

Tiesitkö?

Chiasiemenet sisältävät runsaasti mm. Omega 3 -rasvahappoja, ravintokuitua ja antioksidantteja. Suositellusta kerta-annoksesta on netissä vaihtelevaa tietoa. Tutkimusten mukaan chiasiemeniä voi nauttia kohtuudella melko huoletta, muttei kuitenkaan välttämättä osana päivittäistä ruokavaliota.

Kuvituskuvan lähde.

Tekstin kirjoittaja: Riikka Hollo

Riikka Hollo

Toimittaja-copywriter. 15 vuotta yrittäjänä toiminut, monessa liemessä keitetty viestinnän moniosaaja, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Rakastaa liikuntaa ja hyvää ruokaa. On nähnyt omakohtaisesti, että liikunta ja hyvä ravinto auttavat kaikkeen.

Riikka kirjoittaa Gains.fi:hin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kauneudesta, terveydestä, liikunnasta ja ravinnosta.

Lue koko esittely