Vanilja-ananasrahka Reseptit

Vanilja-ananasrahka

Rahka ananaksella on bodarien klassikoksi muodostunut välipala. Vaihtelua siihen saat lisäämällä mukaan vaniljakreemiä.

Valkuainen tuo vanilja-ananasrahkaan paitsi kuohkeutta, se myös lisää annoksen proteiinipitoisuutta entisestään.

Vanilja-ananasrahka

  • 3 valkuaista
  • 250 g maustamatonta rahkaa
  • 1/2 dl ananasmehua (tai ananaspaloja)
  • 2 rkl vaniljakreemiä
  • sokeria tai steviaa jos kaipaat lisämakeutta

Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon ja vatkaa sekoittimella kuohkeaksi. Lisää ananasmehu tai -palat ja vaniljakreemi. Sekoita kevyesti. Lisää vielä rahka ja sekoita uudestaan kevyesti, älä vatkaa enää.

Vanilja-ananasrahka on myös hyvä jälkiruoka. Annokset voit koristella vaikka murustetulla tummalla suklaalla.

Tiesitkö?

Rahkaksi kannattaa valita aina muutenkin maustamaton rahka. Maustetut kun sisältävät usein jopa yllävän suuren määrän sokeria. Jokainen tru bodari päättää oman sokerimääränsä itse sen annostellen.

Kuvituskuvan lähde.

Tekstin kirjoittaja: Timo Kettunen

Timo Kettunen

Tasan sitä, mitä sanotaan.

Sivustolla Timo kirjoittaa lähes kaikesta.

Lue koko esittely