Kuntosaliharjoittelu

Ravitsemusterapeutin salitreeni, osa 1

Eikö lihasmassa tunnu kasvavan toivotulla tavalla lukuisista salilla vietetyistä tunneista huolimatta? Tarvitsetko lihasten lisäksi myös voimaa? Kokeile perinteistä, mutta tehokasta jaettua saliohjelmaa, jossa on huomioitu myös niveliin kohdistuva rasitus.

Oma saliohjelmani on vuosien kokeilun tulos. Se on tarkoitettu kehon muokkaamiseen ja sen lähtökohtana on Mr Olympian Dorian Yatesin treenijako (mestareiden ohjelmia ei yleensä kannata kopioida sellaisenaan). Yatesilta on peräisin myös … Lue lisää »

Kuntosaliharjoittelu

Kesäkuntoon v3.0

Kesäkunto alkaa tästä! Gains.fi ja Terveysmyrsky tarjoavat sinulle takuuvarman, 12 viikkoa kestävän Kesäkuntoon -treeniohjelman aivan ilmaiseksi. Jos aloitat heti, on sinulla tasan kolme kuukautta aikaa muuttaa fysiikkaasi ja rynnätä kesäkuun ensimmäinen päivä Instagramin ja Facebookin kautta biitsille huitomaan ihailijoita kauemmaksi.

Ohjelma sopii sekä niin sanottuun kiinteytykseen että massan kasvatukseen – tavoite riippuu ruokavaliosta ja lähtötasosta. Jos olet rasvaprosentiltasi jossain 9-15 … Lue lisää »

Kuntosaliharjoittelu

The rintalihastreeni

Mikä on paras rintalihasliike? Ei ainakaan perinteinen penkki. Jos haluat oikeasti uusia vaatevarastosi paitojen osalta nopeasti, älä missaa tätä artikkelia. Sillä tämä on The rintalihastreeni.

Rintalihakset. Ne ovat tunnetusti miehen mitta ja niitä on kiva koputella. Penkkitulos on monen mielestä paras liike pariutumista ajatellen, mutta vaikka penkistä nostaisi 150 kiloa, ei se siltikään kasvata välttämättä käsien välisiä lihaspuskureita kuin nimeksi.… Lue lisää »

Tehokas vatsalihastreeni Kuntosaliharjoittelu

Tehokas vatsalihastreeni

Tämä vatsalihastreeni -ohjelma on jatkoa viime viikolla julkaistuun kymmeneen vinkkiin, joita noudattamalla olen itse saanut erinomaisia tuloksia, sekä neuvonut asiakkailleni tien seksikkään vatsan luomiseen.

Ohjelman avulla annat vatsamakkaroille lähtökäskyn ja ’grillaat kyljykset’ kiinteiksi. Tämä treeniohjelma on tarkoitettu noudatettavaksi muun saliharjoittelun ohella.

Vatsalihastreeni – Päivä 1

1. Istumaan nousu vatsapenkissä (lisäpainolla) + lankutus nilkat ojennettuna suoriksi (on hieman rankempi ja … Lue lisää »

Pakaratreeni Naisten salitreeni

Pakaroiden treenaamisen 101

Perjantaipakarat, eli pakaroiden treenaamisen perusteet ilman turhia lätinöitä. Tämän artikkelin lukemiseen menee ehkä kaksi minuuttia, joten sinulle jää vielä hyvin viikonloppuna aikaa vääntää kannikoita.

  • Pakaralihaksia on kolme per puoli; iso pakaralihas, keskimmäinen pakaralihas ja pieni pakaralihas.
  • Pakarat osallistuvat moniin jalkojen liikkeisiin, joten sinun tulee harjoittaa lihasta kaikkiin suuntiin
Lue lisää »
Koti/reissujumppa Treeni

Lihaskuntoa ylläpitävä koti/reissutreeni

Tämä on yksinkertainen lihaskuntoa ylläpitävä treeniohjelma, joka sopii niin aloittelijoille kotijumpaksi, kuin kokeneemmillekin harrastajille esimerkiksi matkoilla, tai muuten kun ei ole salimahdollisuutta.

Ohjelma toimii myös edullisena testinä sen selvittämiseen, onko kuntosalilla tehtävä lihaskuntoharjoittelu yleensäkään sellaista, joka itseä tekemisenä miellyttää. Erillisiä oikeita kuntoiluvälineitä kun ei tarvita.

Ohjelman vaikeustasoa voi säädellä itselleen sopivaksi sarjojen, vastuksen ja liikkeiden määrällä. Lihastahan tällä ohjelmalla ei … Lue lisää »

Laihdu ja kiinteydy Laihdutus

Laihdu, kiinteydy, älä valita

Laihdu, kiinteydy, älä valita -kirjoitus on yksi ensimmäisistä Terveysmyrskyn julkaistuista artikkeleista ikinä. Sitä on kyselty paljon takaisin, joten tässä se nyt tulee. Ajatusmaailmani on vuosien varrella treeni- ja ruokajuttujen suhteen muuttunut, mutta perusasiat toimivat.

Originaalin artikkelin lukukertojen perusteella sadat, tai ehkä jopa tuhannet ovat saaneet tämän avulla kropastaan kiloja karistettua.

Laihdu, kiinteydy, älä valita

Haluatko laihtua, mutta et pääse kuntosalille … Lue lisää »

Hauistreeni Kuntosaliharjoittelu

Täydellinen hauistreeni

Haluat isot hauikset? No problem. Tämä harjoitusohjelma on suunniteltu siten, että hauistreenistä tulisi mahdollisimman optimaalista lihaskasvun kannalta. Jokainen haluaa isot tykit joita esitellä kesäisin, yökerhossa ja avaruusoliosotaelokuvassa.

Rapeat hauikset ovat osa rantalookkia, mutta muista että ne muodostavat vain kolmasosan olkavarren paksuudesta. Massiivisiin hanskoihin pitää treenata paljon myös ojentajia.

Mutta tämä on hauistreeni.

Hauistreeniä voidaan lähestyä monesta kulmasta. Tässä ohjelmassa otetaan … Lue lisää »

Hot Mama 1-jakoinen Naisten salitreeni

Hot Maman treeniohjelma | 1-jakoinen

Tämä treeniohjelma on 1-jakoinen, kolme kertaa viikossa tehtävä massahakuinen ohjelma alhaisen rasvaprosentin omaaville, timmejä muotoja haluaville. Liikkeet ovat joka kerta samantyyppiset (samoihin lihasryhmiin kohdistuvat), mutta toistomäärät ja harjoitukset vaihtelevat.

Kun harjoitusohjelmaan yhdistetään kuorma- ja volyymitreeni, saadaan viikon aikana aktivoitua reilusti lihassoluja. Kuormaa vaihdeltaessa harjoituskierron aikana saadaan myös hormonivaste pysymään hyvällä tasolla, eivätkä lihakset ehdi tottua samantyyppiseen harjoitteluun.

Pidä harjoitusten välissä … Lue lisää »

Hot Mama Rasvanpoltto Naisten salitreeni

Hot Maman treeniohjelma | Rasvanpoltto

Rasvanpoltto -ohjelmasta on kaksi eri versiota. Toinen, 3 kertaa viikossa tehtävä pitää sisällään raskaita harjoitteita sekä intervalleja (patteriharjoituksia) ja toinen, 3-6 kertaa viikossa tehtävä joka sisältää pelkästään intervalleja. Valitse 3 kertaa viikossa tehtävä versio, jos sinulla on jo jonkin verran lihasmassaa jota haluat pitää yllä.

Raskaissa liikkeissä käytetään sellaisia painoja joilla menee juuri ja juuri vaadittu toistomäärä. Intervallitreeneissä painoa tiputetaan … Lue lisää »

Hot Mama 4-jakoinen Naisten salitreeni

Hot Maman treeniohjelma | 4-jakoinen

Tämä 4-jakoinen, neljä kertaa viikossa tehtävä kropan veistämiseen tarkoitettu ohjelma on naisille, joilla on tavoitteena pudotella rasvaprosentista 4-8 % lihaskasvua unohtamatta.

Voit tehdä treenin esimerkiksi MA-TI-TO-PE tai MA-KE-PE-LA.

Hot Maman -treeniohjelma #2

Pyri lisäämään painoja tai muutama toisto (älä ylitä ohjelmassa annettua maksimitoistomäärää) vähintään kahden viikon välein. Tee joka 5-6 viikko kevyemmin ja pudota painot tällöin noin kolmasosaan normaaleista treenipainoista. … Lue lisää »

Rasvanpoltto: jalat ja hauikset Kuntosaliharjoittelu

Kiireisten rasvanpoltto: jalat ja hauikset

Kiireisten rasvanpoltto-ohjelman neljäs eli viimeinen osa, ja kolmas mallipäivä. Vuorossa jalat ja hauikset. Koska alakropassa sijaitsevat suurimmat lihakset, on tämä treeni tiukempi kuin muut.

Painot luonnollisesti taas esimerkkipainoja.

Rasvanpoltto: jalat ja hauikset

Kierto 1

  • Jalkakyykky – 55 kg
  • Hauiskääntö käsipainoilla – 12,5 kg
  • Sivuloikat

Kierto 2

  • Hauiskääntö käsipainoilla – 8 kg
  • Suorin jaloin maastaveto – 55 kg
  • Vasarakääntö eteen (ristiin)
Lue lisää »