Kaikki kirjoitukset: Jan Verho

Jan Verho Jan Verho on ravitsemusterapeutti, kouluttaja ja kirjoittaja. Terveystieteiden maisterin tutkinnon lisäksi Janilla on laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyys.

Lue koko esittely

 
Liikaravitsemus Ravinto

Ali- ja liikaravitsemus heikentävät vastustuskykyä

Ravitsemustilalla on merkitystä taistelussa taudinaiheuttajia vastaan. Liikaravitsemus on tavallinen virheravitsemuksen muoto länsimaissa ja näyttäytyy usein lihavuutena. Liiallinen energiansaanti vaikuttaa epäedullisesti myös vastustuskykyyn. Suurentuneet rasvavarastot erityisesti vatsaontelossa näyttävät ruokkivan kroonista tulehdusta.

Lihavuuteen ja liikaravitsemukseen tiedetään liittyvän Lue lisää »

    
Maapähkinävoismoothie Ravinto

Rasva ja lihaskasvu

Rasva ja lihaskasvu, onko sillä merkitystä, tahi yhteyttä? On ja ei.

Tässä siis rasvat pähkinänkuoressa (ei kirjaimellisesti):

  • Monityydyttymättömät rasvahapot sisältävät useampia kaksoissidoksia.
  • Omega-3-rasvahappojen sarja, joista kasvikunnasta saatava alfalinoleenihappo on ravitsemuksellisesti välttämätön. Pitkäketjuiset eläinkunnan omega-3-rasvahapot EPA
Lue lisää »


Ravinto

Laadukkaita hiilihydraatteja lihaskasvuun

Kehon solut toimivat tehokkaimmin glukoosilla. Sopiva verensokeritaso pitää mielen virkeänä ja auttaa selviytymään raskaista treeneistä. Hiilihydraatit ovatkin parasta saliharjoittelun polttoainetta. Hiilihydraatit varastoituvat lihassoluihin glykogeeninä. Jos glykogeenivarastot ehtyvät treenatessa, myös tehokas harjoittelu loppuu, eikä lihaskasvu voi … Lue lisää »