Kaikki kirjoitukset: Jukka Mäennenä

Jukka Mäennenä Voima-/fysiikkavalmentaja sekä kouluttaja PT-Akatemiassa.
Mietteitä harjoittelusta ja kaikesta sitä sivuavasta ja löytää osoitteesta super-sets.com ja tasaisen epäsäännöllisesti ilmestyvästä podcastista. Lue koko esittely

Treeni

Vaihtelun tärkeys harjoittelussa

Kaikessa tekemisessämme on apuna ja toisaalta painolastina vanhat toimintamallit ja tavat. Tämä on samaan aikaan hyvä ja huono asia. Pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan, mutta toisaalta mukana voi tulla asioita, joille ei ole mitään perusteita. Voimaharjoittelu tai minkä tahansa fyysisen ominaisuuden kehittäminen ei tässä mielessä eroa, sillä näitä perinteitä voi olla hyvinkin tiukassa. Perusteluja kysyttäessä vastaukseksi saa usein: ”Näin on … Lue lisää »


Kuntosaliharjoittelu

Treenitiedon lyhyt oppimäärä – osa 3

Artikkelisarjan piti pysyä suhteellisen lyhyenä, jonka vuoksi otsikossakin puhuttiin lyhyestä oppimäärästä. Jatketaan kuitenkin vielä yhden kirjoituksen verran saman asian parissa ja laitetaan homma pakettiin.

Järjestys on tavallaan käänteinen, koska tavoitteista puhutaan enemmän nyt vasta viimeisessä osassa. Kun harjoitusohjelmaa lähdetään suunnittelemaan, niin tavoitteet tulisi olla ensin lähes kristallinkirkkaana mielessä ja harjoitusohjelma rakennetaan tukemaan niitä.

Amerikkalainen valmentaja, kansallisen tason kiekonheittäjä ja painonnostaja, … Lue lisää »


Harjoitusohjelma Kuntosaliharjoittelu

Treenitiedon lyhyt oppimäärä – osa 2

Ensimmäisessä osassa otettiin aiheeksi tietty perustietotaso, jonka avulla pystyy mahdollisesti nopeastikin sanomaan, onko lehden sivuilta tai www:stä poimittu harjoitusohjelma tekemisen arvoinen. Tarjonta on hyvin laajaa ja kirjo on sen mukainen. Treeniohjelmat ja ruokavaliot vaihtelevat aina jopa lähes vaarallisesta suoranaisesti erinomaiseen.

Tässä artikkelissa on tarkoitus perehtyä nippuun perusasioita, jotka voi käydä läpi tarkistuslistan tapaisesti harjoitusta tai harjoitusohjelmaa tarkistellessa.

Tarkistuslista

Lista etenee … Lue lisää »


Kuntosaliharjoittelu

Treenitiedon lyhyt oppimäärä – osa 1

On jälleen kerran se aika vuodesta, kun ihmiset ryntäilevät kuntosalille ja kahmivat salijäsenyyksiä melkein kaksin käsin. Aktiivisimmat saattavat hankkia jopa valmennusta. Suurin osa kuitenkin tyytyy tekemään samaa vanhaa treeniä, johon on tottunut tai sitten harrastaa ns. ohjelmahyppimistä, eli tehdään yhtenä viikkona jotain ja toisena viikkona toista.

Jos tulokset eivät ole olleet tähän asti toivottuja, niin samoilla urilla jatkaminen on tuskin … Lue lisää »