Kaikki kirjoitukset: Teemu Karppinen

Teemu Karppinen Teemu Karppinen on Personal Trainer, ravintovalmentaja, elämäntaidon valmentaja, luennoitsija sekä fitness-valmentaja. Teemu toimii yrityksensä 4 Elements Personal Training kautta. Lue koko esittely

Teemu Karppinen Hyvinvointi

Dieettiajattelu vs. elämäntapamuutos, osa 3

Nyt on joulu tankattu sekä rentouduttu ja se kuuluisa tammikuu jo puolessavälissä. Toivottavasti mahdollisimman moni on lähtenyt tekemään parempia valintoja, niin liikunnan, ravinnon, unen kuin ajattelunkin suhteen. Tässä artikkelissa käyn läpi mitä me tarvitsemme, jotta onnistumme elämäntapamuutoksessa tammikuun jälkeenkin.

Kuuden T:n taktiikka toimii loistavasti. Me tarvitsemme siis Tarinaa, Tekemistä, Tietoa, Taitoa, Tuloksia ja ennen kaikkea Tunnetta. Näillä työkaluilla meillä on … Lue lisää »


Hyvinvointi

Dieettiajattelu vs. elämäntapamuutos, osa 2

Ensimmäisessä osassa kävimme läpi dieettiajattelun heikkouksia. Lopussa pyysin lukijoilta inspiroivia tarinoita, jotka mahdollisesti muuttaisivat suhdettamme ajatuksiin ja tekemiseen elämäntapamuutoksesta. Kiitos kaikille tarinoista.

Tässä osassa käymme läpi yhden konkreettisen tarinan, joka toivottavasti inspiroi meitä kaikkia tammikuussa. Se on hieno tarina tosielämän onnistumisesta. Haluan myös korostaa, että kirjoittaja ei ollut minulle entuudestaan tuttu ja minä en ole tarinassa esiintyvä personal trainer.

Tarina … Lue lisää »


Hyvinvointi

Dieettiajattelu vs. elämäntapamuutos, osa 1

Tammikuuhun on kolme viikkoa aikaa. Se on se aika vuodesta, kun moni päättää tehdä elämäntapamuutoksen. Hyvä niin, koska muutos on aina helpompi tehdä yhdessä kuin yksin.

Ammatissani huomaan, että tammikuussa kuntosalit täyttyvät ihmisistä. Se on hienoa, ja siitä tulee aina hyvä mieli. Vielä hienompaa olisi, jos sama määrä ihmisiä treenaisi salilla ympäri vuoden. Harras toiveeni onkin, että tammikuussa kannustetaan toinen … Lue lisää »


Hyvinvointi

Ylihyvinvointi

Hyvinvointibuumi paisuu paisumistaan. Sen joka alalla on nähtävissä kasvua. Kuntosalikävijät lisääntyvät koko ajan, CrossFit -saleja on entistä enemmän, fitnesskisoissa kilpailijamäärät ovat lisääntyneet valtavasti, jooga on yleistynyt. On erilaisia ruokavalioita pilvin pimein, satoja ihmisiä menee kuuntelemaan luentoa suolistosta. On myös syntynyt uusia ammatteja kuten elämäntaidon valmentajia ja personal trainereita, ja joiden kysyntä lisääntyy jatkuvasti. Meditointi on jo monen ihmisen tapa aloittaa … Lue lisää »


Naisten salitreeni

Pakaroiden harjoittelu

Pakaroiden harjoittelu naisten keskuudessa on nykyään suuressa suosiossa. Tämä johtuu varmasti osittain fitnessbuumista sekä tämän päivän ihanteista. Pyöreille pakaroille on siis tilausta. Jotta pakaroista saadaan pyöreät, tulee niissä olla riittävästi lihasta.

Itse huomaan kuntosaleilla usein, että niin sanotut eristävät liikkeet/apuliikkeet kuten pakarapotkut ovat suuressa suosiossa. Näillä on toki paikkansa pakaratreenissä, varsinkin aloittelijalle, jolla voi olla vaikea aktivoida pakaralihasta. Nämä harjoitteet … Lue lisää »