Kaikki kirjoitukset: Tiina Nuotio

Tiina Nuotio Viestintäkonsultti, hyvinvointivalmentaja ja liikunnanohjaaja, jonka intohimo on erityisesti sisäpyöräily. Ohjaa useita sisäpyöräilytunteja viikossa ja toimii samalla lajivastaavana helsinkiläisessä kuntokeskusketjussa. Lue koko esittely

Treeni

Spinningtreeni rakentuu musiikkivalinnoista

Mitä musiikkia sisäpyöräilytunnilla soitetaan? ”Sama se kai, jotain sellaista jumputusta se aina on?” Itse asiassa, harvassa ohjatun liikunnan lajissa musiikkivalinnoilla on niin suuri merkitys kokonaiskokemuksen kannalta kuin sisäpyöräilyssä. Ideanahan on löytää jaloille pyöritysrytmi musiikin tempoa seuraillen.

Musiikin motivoiva vaikutus treeniin ja siihen liittyvät henkilökohtaiset vaihtelut korostuvat sisäpyöräilyssä aivan erityisesti. Ajatus on samankaltainen kuin juoksulenkillä: joku haluaa napata askellusrytmin tasaisesti sykkivästä … Lue lisää »


Treeni

Sisäpyöräily sopii aloittelijallekin

Spinning, sisäpyöräily, IC, Iisee, cycling, X-bike, Flowride, RPM – lajin nimi vaihtelee saleittain konseptin mukaan. Kaikissa näissä on kuitenkin kysymys ohjatusta, rytmikkäästä jalkojen pyörittelystä varta vasten tähän tarkoitukseen suunnitellun pyörän kanssa. Kuntosalin kuntopyörät ovat sitten erikseen.

Lajiin vihkiytymättömälle mielikuva sisäpyöräilystä vaihtelee järjettömän rankan kestävyystreenin tai turhanaikaisen, hyödyttömän hupsuttelun välilllä. Youtube-videoissa laji näyttää hassulta ketkumiselta tai ryhmähurmokselta. Sisäpyöräilyn juju on nimenomaan … Lue lisää »