Fitnessvalmentajan valinta Fitness

Hyvän Fitnessvalmentajan valinta

Kysymys, jota moni fitnesslajeissa kilpaileva ja niissä aloitteleva kilpailija pohtii, on fitnessvalmentajan valinta. Mistä löytää paras mahdollinen? Entä mistä tietää, että valmentaja on juuri itselle se sopivin?

Fitnessvalmentajien kirjo on lähes yhtä kirjava kuin valmennettavien. Sen voisi melkein jakaa kolmeen osaan. On pitkään toimineita valmentajia jotka ovat lopettaneet oman kilpauransa. Monet heistä ovat menestyneitä aina kansainvälisiä kilpailuja myöten ja jopa … Lue lisää »


Bikini Fitness Fitness

Haaveena Bikini Fitness

Jokaisessa kilpaurheilulajissa tarvitaan kilpailuviettiä. Ja jokaisella ihmisellä se on, toisilla vain kovempi. Bikini Fitness on laji, jossa kynnys lähteä kilpailemaan on muita lajeja matalampi. Kenties jopa liian matala.

Et välttämättä tarvitse vuosien urheilutaustaa, tai kuntosalitaustaakaan, etkä edes lihaksikasta vartaloa valmiiksi.

Bikini Fitness on hyvin ulkonäkökeskeinen laji, jossa merkitsee paljon myös siihen sopiva rakenne. Jos vyötärö on luonnostaan paksu, ja normaalielämän … Lue lisää »


off-season Fitness

OFF-season

Kilpailukautta seuraa ns. OFF-season, jonka aikana on tarkoitus parantaa lihasmassaa sekä fysiikkaa. Offille on suositeltavaa siirtyä pikku hiljaa kaloreita nostamalla. Se, kuinka monella tämä onnistuu, on itsestä kiinni.

Kun keho on viety äärimmilleen kilpailukaudella, kertyvät nesteet ja rasva yllättävän nopeasti takaisin. Kilpailujen jälkeen keho on hyvin vastaanottavainen, se kannattaa myös hyödyntää lihaksen kasvatuksessa. Muutaman päivän totaalinen lepo on kilpailujen jälkeen … Lue lisää »


Kilpailuasut Fitness

Kilpailuasut

Koska kehonrakennus- ja fitnesskilpailuissa on tarkoitus tuoda keho mahdollisimman edukseen esille lavalla, se tarkoittaa lähes paljasta pintaa. Kyse ei ole alusvaatteista, vaan erikseen suunnitelluista kilpailuasuista. Kilpailuasuille on liiton antamat tarkat säännöt, ja vääränlaisista asuista saatetaan hylätä kokonaan. Tästä syystä kilpailuun rekisteröitymisessä tarkastetaan myös kilpailuasut.

Kaksiosaisen bikinin väri sekä tyyli ovat kilpailijan vapaasti valittavissa, alaosan täytyy kuitenkin peittää vähintään puolet pakarasta. … Lue lisää »


Fitness Expo - Anna Virmajoki Fitness

Lahden Fitness Expo kuvakooste

Nordic Fitness Expo järjestettiin Lahdessa viime viikonloppuna. Kehonrakennuksen ja fitneksen SM -kilpailujen lisäksi järjestettiin Nicole Wilkins Championships sekä Nordic Pro Bikini -ammattilaiskilpailu, jossa suomalaisista kilpailivat Anna Virmajoki (5.) sekä Sara Back (3.). Kisan voitti USA:n Tawna Eubanks.

Miesten ammattilaissarjan kilpailussa oli ainoana suomalaisena mukana Timo Honkala, joka ei selviytynyt finaaliin. Kilpailun voitti Roelly Winklaar, Curacao.

Messujen puolella oli runsaasti myös … Lue lisää »


Kilpailuvärit Fitness

Kilpailuvärit ja ulkonäkö lavalla

Se, mitä fitness- tai kehonrakennuslavalla näemme, on lähinnä illuusiota. Todellisuudessa kilpailijat ovat äärimmäisessä kireydessään jopa pieniä, lähes nesteettömiä ja rasvattomia. Yleisöstä katsoen kilpailijat näyttävät todellisuutta massiivisemmilta. Valot lavalla ovat armottomat, ja kun lavalta katsot ensimmäistä kertaa kohti yleisöä näet usein vain mustaa. Valon kovuudesta kertoo myös kilpailijoiden tumma väritys. Tämän saavuttamiseksi kilpailuissa on käytössä erilliset, tarkoitukseen suunnitellut kilpailuvärit.… Lue lisää »


Fitness-urheilija Fitness

Harrastajasta kilpaurheilijaksi

Fitness-urheilijaksikaan ei synnytä yhdessä yössä, eikä kaikista ole huipulle. Fitness-urheilija voi kuitenkin kehittyä kaiken ikää ja harjoittelemalla parantaa fysiikkaansa. Kilpailemisen muodikkuus ja trendi vie kilpailulavalle nykyään monet hyvin lyhyellä harjoittelutaustalla. Lähtökohtana itse kilpaileminen, eikä niinkään palava halu treenata kovaa, syödä oikein ja rakkaus itse lajiin. … Lue lisää »


Fitness - Anna Virmajoki Fitness

Fitness kilpaurheiluna

Fitness ei ole enää vain trendi ja harrastus. Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaation eli Valo RY:n syyskuun alussa antaman hyväksynnän myötä se on nyt virallisesti tunnustettua kilpaurheilua Suomessakin.

Täällä käytävien isoimpien kilpailujen kattojärjestö on IFBB, eli International Federation of Bodybuilding and Fitness. IFBB on maailman suurin fitness- sekä kehonrakennuslajien liitto, joka noudattaa WADAn antidoping -ohjelmaa.

On olemassa monia muitakin liittoja ympäri … Lue lisää »