Nämä herkulliset ja monenlaisiksi muuntuvat aamiaismuffinssit (myös aamiaismöttösinä tunnetut) sisältävät paljon proteiinia. Reseptistä tulee vuokien koosta riippuen 8-12 muffinssia.
Munamuffinssit
- 4 munaa
- loraus kermaa
- 150 g pussi juustoraastetta
- 150 g – 300 g pussi kinkkukuutioita tai 1-2 purkkia tonnikalaa
- 1 punainen paprika tai tomaatti ja/tai pari kourallista babypinaattia
- 1 rkl psylliumia, manteli- tai soijajauhoja (ei pakollinen, mutta tuo kuitua ja hiukan lisää rakennetta)
- maun mukaan mustapippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta tai muita maistuvia mausteita
- ripaus suolaa
Vatkaa munien rakenne rikki, kuutioi paprika/tomaatti ja silppua pinaatti. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Lusikoi tefloniseen tai silikoniseen muffinssivuokaan. Jos käytät paperivuokia, laita kaksi kerrallaan. Paista 200 asteessa 8-14 minuuttia eli kunnes saavat vähän väriä pintaan.
Vinkki!
Munamuffinssien proteiinina voit käyttää myös esim. pekonia tai jauhelihaa.