Kesäkurpitsapasta Reseptit

Kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsa maistuu herkulliselta niin keitoissa, pataruoissa kuin paistoksissa. Moni pitää kesäkurpitsasta ihan sellaisenaan. Kesän grillaushetkiä unohtamatta. Kesäkurpitsapasta on myös ehdottomasti kokeilemisen arvoinen vaihtoehto!

Kesäkurpitsapasta

  • 2 kesäkurpitsaa
  • Oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Muutama minitomaatti
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Vuole kesäkurpitsasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Älä käytä kesäkurpitsan siemenosaa. Murskaa valkosipuli. Kuullota murskattu valkosipuli oliiviöljyssä pannulla. Leikkaa minitomaatit halki ja lisää ne pannulle. Lisää kesäkurpitsanauhat ja kypsennä pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile parmesan-juuston kanssa sellaisenaan tai kanan/ kalan/ lihan lisäkkeenä.

Tiesitkö?

Kesäkurpitsa rantautui Suomeen 1600-luvulla. Meillä kesäkurpitsaa syödään noin puoli kiloa henkeä kohti vuodessa. Kesäkurpitsan hedelmän lisäksi myös kesäkurpitsan kukat ovat syötäviä.

Kuten kurkku, se menee nopeasti jääkaapissa pilalle; säilytys siis mielummin vaikka liian lämpimässä, kuin kylmässä.

Kirjoittaja: Riikka Hollo

Riikka Hollo

Toimittaja-copywriter. 15 vuotta yrittäjänä toiminut, monessa liemessä keitetty viestinnän moniosaaja, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Rakastaa liikuntaa ja hyvää ruokaa. On nähnyt omakohtaisesti, että liikunta ja hyvä ravinto auttavat kaikkeen.

Lue koko esittely

Lue myös: