Kiireisten rasvanpoltto Kuntosaliharjoittelu

Kiireisten rasvanpoltto

Keikkaa pukkaa, kiire kiire. Oletko aina vaan duunissa? Yleisin tekosyy liikunnan välttämiselle on ajanpuute. Aikaa ei ole, mutta haluaisit silti eroon siitä rasvapaukusta joka farkkujesi vyötäröltä tursuaa? Nyt loppui valitus, sillä tähän kiireisten rasvanpoltto -treeniin menee vain 15-30 minuuttia päivässä. Ja rasva palaa niin että sihisee.

Tämä ohjelma ei yritä keksiä voimapyörää uudestaan, eikä tämä todellakaan ole mikään ihmedieetti. Jokainen treeni vedetään täysillä, ja mukavuusalueelle joudut sanomaan hei hei. Mutta tulokset ovat sen arvoiset. Rasvanpoltto-ohjelma koostuu supersarjoista joita tehdään käytännössä tauotta. Samantyyppisiä ohjelmia käyttävät monet Hollywoodin superstarojen trainerit.

Kiireisten rasvanpoltto

Valitse ensin lihasryhmäparit jotka haluat tehdä. Jako on periaatteessa vapaa, mutta yksi hyvä versio on jalat (A) ja olkapäät (B), selkä (A) ja ojentajat (B), sekä rinta (A) ja hauikset (B). Vatsat, pohkeet ja esim. perskannikat voit halutessasi tehdä vielä rasvanpoltto -treenin loppuun.

Jokaiselle lihasryhmälle tehdään kuusi liikettä siten, että ensimmäinen ja kolmas supersarja menevät samanlaisella liikeparijaolla (ABA) kuin toinen ja neljäs supersarja (BAB). Liikkeet tehdään vuorotellen, ja voit valita liikkeiksi käytännössä mitä haluat. Tee kuitenkin isot liikkeet (penkki, kyykky) ensimmäisessä kierrossa, koska loukkaantumisriski kasvaa mitä väsyneemmäksi käyt.

Vaihtele liikkeitä parin viikon välein. Voit vaihdella myös lihasryhmäjakoa 2-3 viikon välein. Tärkeintä on, että et pidä taukoja. Jos et pääse salilla tekemään juuri tiettyä liikettä, vaihda se lennosta. Jos siis kyykkypaikka on varattu, tee vaikka yhden jalan kyykkyä tai prässiä. Pääasia että teet jotain.

Voit tehdä vaikka jokaisella kerralla eri liikkeet, kunhan vain lihasryhmät pysyvät samana. Toistot ovat sellaiset, että ensimmäinen supersarja tehdään 12 toistolla, seuraava 10 toistolla, seuraava 8 toistolla, ja viimeinen tehdään 6 toistolla.

Tee ensimmäiset kolme rasvanpoltto -treeniä siten, että haet itsellesi sopivat painot ja otat tuntuman ohjelmaan. Tee supersarjat vain kolme kertaaa. Seuraavat kolme treeniä tee kovaa, mutta supersarjat edelleen vain kolme kertaa. Tästä eteenpäin tee supersarjat neljä kertaa joka ikinen kerta.

Voit tehdä ohjelman läpi 1-2 kertaa viikossa. Treenaa joka toinen päivä (joka treeni kerran viikossa) tai joka päivä (treeni kaksi kertaa viikossa). Kuuden päivän jälkeen pidä yksi lepopäivä.

1. ja 3 kierrot

1. A
2. B
3. A

Toista yllä oleva 4 kertaa, toistot 12-10-8-6

2. ja 4. kierrot

1. B
2. A
3. B

Toista yllä oleva 4 kertaa, toistot 12-10-8-6

Esimerkkitreeni, rinta ja hauis

1. kierto

1. Penkkipunnerrus tangolla
2. Hauiskääntö tangolla
3. Vinopenkki käsipainoilla

Toista yllä oleva 4 kertaa, toistot 12-10-8-6, ei taukoja, siirry sitten seuraavaan sarjaan.

2. kierto

1. Hauiskääntö käsipainoilla (leveä)
2. Penkkipunnerrus käsipainoilla
3. Vasarakääntö käsipainoilla

Toista yllä oleva 4 kertaa, toistot 12-10-8-6, ei taukoja, siirry sitten seuraavaan sarjaan.

3. kierto

1. Etunojadippi
2. Hauiskääntö käsipainoilla (kapea)
3. Etunojapunnerrus

Toista yllä oleva 4 kertaa, toistot 12-10-8-6, ei taukoja, siirry sitten seuraavaan sarjaan.

4. kierto

1. Leuat neutraalilla otteella
2. Rintalihakset taljassa tai flyes myötäotteella
3. Hauiskääntö taljassa

Toista yllä oleva 4 kertaa, toistot 12-10-8-6, ei taukoja.

Valitse painot siten, että ne ovat kevyet, mutta kuitenkin tarpeeksi raskaat, jotta treeni tuntuu siltä, että haluat pahoinpidellä tämän treeniohjelman tekijän 12,5 kilon käsipainolla. Pidä suoritustekniikka puhtaana. Tempo on sellainen, että nosto on räjähtävä, ja negatiivinen vaihe noin sekunnin mittainen. Siirry seuraavaan liikkeeseen välittömästi. Supersarjojen välillä voit pitää taukoa 10-20 sekuntia, kun siirryt suorittamaan seuraavaa sarjaa. 10 sekunnin taukoja voit pitää myös seuraavissa tapauksissa: pyyhit räkää/hikeä poskelta, hörppäät aminohappojuomaa, annat puhelinnumeron salin hot mamalle tai juokset Luciferia karkuun.

Kuinka boostaat rasvanpolton

Jos treenaat aamulla, voit tehdä toisen 3-5 minuutin intervallin illalla (tai jos treenaat illalla, voit tehdä tämän aamulla). Tähän ohjelmaan ei tarvitse liittää yhtään aerobista, mutta jos haluat välttämättä tehdä sitä, niin juokse matolla tai polje kuntopyörää 10-15 minuuttia heti salitreenin jälkeen. Intervallitreeni lisää katekoliamiininen (muun muassa adrenaliinin) tuotantoa, mikä taas lisää rasvahappojen mobilisaatiota rasvakudoksesta. Näin treenin jälkeen saadaan nämä veressä kiertävät rasvahapot käytettyä energiaksi, eikä elimistö tarvitse niitata niitä vyötärölle uudestaan.

Jos nautit ulkona olemisesta ja haluat pyöräillä/kävellä luonnossa, niin älä ihmeessä jätä näitä aktiviteetteja pois tämän treenin takia. Liiku kaikki treeniohjelman ulkopuolinen liikunta matalalla sykkeellä, ja ota se huomioon ruokailuissa. Jos siis ajat 10 kilometrin työmatkat pyörällä, niin syö vähän enemmän sinä päivänä.

Lepopäivä

Jos teet kuusi treeniä viikossa, on treenien välissä oleva lepopäivä on todellakin lepopäivä. Älä tunge tähän päivään yhtään mitään ylimääräistä kikkailua ja jumppailua.

Ruokavalio

Ohjelma sopii tehtäväksi minkä tahansa ruokavalion kanssa. Jos treenaat aamulla, suosittelen kokeilemaan esimerkiksi ns. pätkäpaastotreeniä ja treenaamaan paastotilassa. Treenin aikana/ennen treeniä kannattaa nauttia 10-15 grammaa haaraketjuisia aminohappoja. Suosittelen ottamaan treenin jälkeen myös heraproteiinia 30-40 grammaa, jotta lihasmassan häviäminen saataisiin minimoitua. Aloittelijat voivat toki kasvaa vaikka paino tippuisikin. Lepopäivän voi halutessaan pitää hiilarittomana, mutta aivan nollahiilareilla en treenipäiviä lähtisi vetämään.

Tärkein asia ruokavaliossa on kuitenkin miinuskalorit; 500-800 kcal miinuksia per päivä, ja tuloksia voi odotella jo parissa viikossa. Tätä ohjelmaa voi tehdä dieetillä maksimissaan 6-8 viikkoa.

Kirjoittaja: Timo Kettunen

Timo Kettunen

Tasan sitä, mitä sanotaan.

Lue koko esittely

Lue myös: