Kasvovedet vertailussa Ulkonäkö

Korvaamattomat kasvovedet

Monen mielestä kasvoveden käyttö on rahastusta tai turhanpäiväistä hifistelyä. Kuivat ja kylmät kelit asettavat kuitenkin uudet haasteet ihonhoidolle, ja kasvovedet toimivat tässä lyömättömänä apuna.

Kasvovedellä on kaksi päätarkoitusta. Ensimmäinen on palauttaa puhdistuksen ja hanaveden kohottama ihon pH-arvo normaalille tasolle. Toinen taas viimeistellä puhdistus eli poistaa meikin ja puhdistusaineen rippeet iholta. Kasvovesien tuotekohtaisia lisäfunktioita ovat esimerkiksi ihon kosteutus, kuorinta, talintuotannon tasapainoitus tai herkän ihon rauhoittaminen.

Terve iho on hieman hapan

Terveen ihon pH keikkuu 5,5 paikkeilla. Kasvojen pesu poistaa ihon luonnollisen suojakerroksen ja nostaa pH:n emäksiseksi eli 7-10:een. Suojavaipan poistuminen jättää ihon alttiiksi kuivumiselle, epäpuhtauksille, tulehduksille tai rasvoittumiselle. Ilman kasvovettä iho tarvitsee viidestä kymmeneen tuntia palauttaakseen happaman suojakerroksensa.

Käytät sitten vedellä huuhdeltavaa tai poispyyhittävää puhdistusainetta, tarvitset joka tapauksessa kasvoveden putsauksen jälkeen. Jos pyyhit puhdistusmaidon pois paperilla, poistaa kasvovesi huokosista puhdistusmaidon ja meikin rippeet. Jos taas huuhtelet putsarin vedellä, jää iho suojattomaksi ja kuivaksi kalvoksi, johon on vaikea saada kosteusvoidetta imeytymään. Kireän kuivalle iholle sivelty kosteusvoide voi jopa aiheuttaa näppyjä.

Mikä kasvovesi kannattaa valita?

Näin talviaikaan on hyvä suosia kosteuttavia ja alkoholittomia kasvovesiä. Alkoholi poistaa rasvaa ja saattaa jättää ihon pinnan liian kuivaksi. Jos iho kestää alkoholipitoisen tuotteen, ei sen käyttöä tarvitse välttää. Alkoholiton vaihtoehto rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle on tasapainottavia tai kevyesti kuorivia ainesosia sisältävä tuote.

Kasvoveden ei tarvitse olla kaupan kallein. Jos se jättää ihosi miellyttävän tuntuiseksi ja puhtaaksi, se toimii. Jos haluat panostaa, eritoten luonnonkosmetiikan kasvovedet koostuvat usein suureksi osaksi hoitavista ja laadukkaista ainesosista: kukkaisvesistä, yrttiuutoksista ja -öljyistä.

Alkoholittomat kasvovedet testissä

Hajusteeton Lacto Line Hellästi Hoitava kasvovesi on edullinen ja todella toimiva tuote. Koostumus ei ärsytä ihoa pätkääkään, vaan jättää sen mukavan pehmeäksi. Sisältää tehokkaasti kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia (4 e 200 ml).

Yves Rocher Nutritive Végétal Velvety Toner -kasvovesi on pehmeän tuoksuinen ja tuntuinen. Kosteuttaa ja putsaa kivasti ja jättää ihon joustavaksi ja erittäin vastaanottavaiseksi hoitovoiteelle (9,50 e 200ml).

Pehmeästi sitruksisen tuoksuinen Estelle & Thild Neroli Kasvovesi sopii erinomaisesti sekaiholle. Luomuviljeltyjä ainesosia sisältävä koostumus puhdistaa ja raikastaa hyvin eikä kuivata ihoa. Aiheutti hetkellistä pientä punoitusta herkälle iholle. 19,50 e 150 ml.

Luonnonkosmetiikan toinen edustaja Patyka Absolis Hamamélis Kasvovesi on myös tasapainottamaan tarkoitettu. Piparminttuinen tuoksu piristää. Ylellinen koostumus puhdistaa meikin jämät tehokkaasti mutta jättää ihon ihanan pehmeäksi ja kosteutetun tuntuiseksi. Ei ärsyttänyt herkkää hipiää (34 e 250 ml).

Kirjoittaja: Satu Varjonen

Satu Varjonen

Kauneus- ja hyvinvointitoimittajana 10 vuotta toiminut freelancer. Nauttii kirjoittamisesta ja tykkää tutkia ennen kuin hutkii, ja onkin siksi unelma-ammatissaan. Toivoo juttujensa antavan hyödyllisiä vinkkejä tai tarjoavan uuden näkökulman.

Lue koko esittely

Lue myös: