Iho Kuva: Dr. Hauschka Ulkonäkö

Liikkuja, hoida ja suojaa ihoasi!

Iho on ihmisen suurin elin, joten sen hoitamiseen kannattaa käyttää hetki jos toinenkin. Liikkuja, joka käy suihkussa alvariinsa, saa helposti ihonsa kuivumaan ilman asianmukaisia suojaus- ja hoitotoimenpiteitä.

Iholla on monta tärkeää tehtävää. Sen ensisijainen tehtävä on suojata kehoa ulkoa tulevilta uhkatekijöiltä, kuten haitalliselta UV-säteilyltä ja säiden vaihteluilta. Lämmönsäätely tapahtuu ihon kautta. Iho toimii myös ns. vesieristeenä, joka estää liiallisen nesteen haihtumisen.

Myös iholla oleva tuntoaisti on tärkeä. Hermosyyt auttavat ihmistä tulkitsemaan kehon ulkopuolisia tuntemuksia tuntemalla lämmintä, kylmää, painetta, kipua jne. Auringonvalon vaikutuksesta iholla syntyy myös ihmiselle elintärkeää D-vitamiinia.

Hoida hellästi

Kokosimme eri ihotyypeille sopivia täsmätuotteita erilaisiin tarpeisiin. Hellävarainen puhdistus, ihon suojaaminen ja kosteustasapainon ylläpitäminen ovat liikkujan ihonhoidon a ja o.

Normaalille iholle

Vaikka kasvojesi iho olisikin hyvässä kunnossa, älä unohda vartalon kosteutusta! Dr. Hauschka Laventeli-vartaloöljy muodostaa iholle suojaavan kerroksen, joka pitää ihon kimmoisana ja pehmeänä. Sopii toki myös muille ihotyypeille. Hinta noin 23,30 euroa / 75 ml.

Kuivalle iholle

Kuiva, ärtynyt ja kiristävä iho ilahtuu tehohoidosta. Clarins HydraQuench Intensive Serum Bi-phase -tehohoito palauttaa ihon kosteustasapainon. Hinta 61,70 euroa / 30 ml.

Rasvaiselle iholle

Rasvainen iho ei kaipaa päiväsaikaan paksuja voiteita, vaan kevyempi emulsio riittää. Muista silti kosteutus! Yökäytössä oivallisen, ihoa kosteuttavan ja ravitsevan Sampar So much to dew midnight mask -naamion annetaan vaikuttaa kasvoilla yön yli ja se huuhdotaan kasvoilta vasta aamulla. Hinta 40 euroa / 50 ml.

Sekaiholle

Iho kaipaa myös sisäistä hoitoa. “Kauneuskapselikuuri” antaa iholle uutta elivoimaa. Ceramide Anti-Agening -kapselit vaikuttavat sisäisesti nautittuna ihon ja kehon hyvinvointiin. Sopii kaikille ihotyypeille. Hinta 27 euroa / 60 kpl.

Lähteet/ lisää luettavaa:

www.iholiitto.fi

Kirjoittaja: Riikka Hollo

Riikka Hollo

Toimittaja-copywriter. 15 vuotta yrittäjänä toiminut, monessa liemessä keitetty viestinnän moniosaaja, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Rakastaa liikuntaa ja hyvää ruokaa. On nähnyt omakohtaisesti, että liikunta ja hyvä ravinto auttavat kaikkeen.

Lue koko esittely

Lue myös: