Kaalilaatikko Reseptit

Kaalilaatikko sporttaajalle

Kaalilaatikko on edullinen ja perinteinen kotimainen arkiruoka. Me valmistimme siitä paljon liikkuvalle sopivan, proteiinirikkaan version.

Kaalilaatikko sporttaajalle

  • 2 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita tai riisi + ohraa
  • 1 keräkaali
  • ½ dl Terra Creta -oliiviöljyä
  • 500 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl ruususuolaa
  • 2 tl yrttisuolaa
  • 2 tl Meira Metsäinen lihamaustetta
  • Ripaus mustapippuria
  • Noin 0,5 vettä tai mietoa kasvislientä (ei liian suolaista, koska suolaa on jo lisätty erikseen)

Keitä ohrasuurimot tai riisi + ohra pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuullota suikaleet oliiviöljyssä pannulla tai suuressa kattilassa. Ruskista jauheliha ja pilko sipuli pieneksi. Lisää sipuli lihan joukkoon. Mausta suolalla, Herbamarella, metsäisellä lihamausteella ja mustapippurilla. Kun jauheliha on ruskistunut, sekoita ohra / riisi+ohra ja jauheliha keskenään. Lisää seos kaalien joukkoon ja sekoita huolellisesti. Voitele uunivuoka tipalla oliiviöljyä. Kaada kaalilaatikkoseos uunivuokaan, kaada vesi tai mieto kasvisliemi päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 60 minuuttia. Nauti puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki!

Mikäli haluat vielä lihaisamman kaalilaatikon, lisää lihan määrää ja vähennä vastaavasti ohran / riisi + ohran ja kaalin määrää.

Tiesitkö?

Keräkaali on hyvä mm. A-, B-, C-, E-, ja K-vitamiinin lähde. Kaalissa on myös eri kivennäisaineita, kuten kalsiumia, kaliumia, mangaania, rautaa ja seleeniä. Kaalissa on vain vähän energiaa, joten se on varsin sopiva aines varsinkin dieetillä.

Kirjoittaja: Riikka Hollo

Riikka Hollo

Toimittaja-copywriter. 15 vuotta yrittäjänä toiminut, monessa liemessä keitetty viestinnän moniosaaja, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Rakastaa liikuntaa ja hyvää ruokaa. On nähnyt omakohtaisesti, että liikunta ja hyvä ravinto auttavat kaikkeen.

Lue koko esittely

Lue myös: