Omatekoinen tuoremehu on vitamiiniterapiaa ja talven voimaravintoa. Saat vitamiinit ja ravinteet mahdollisimman imeytyvässä muodossa, ja leijonanosa puolen kilon kasvissuosituksesta tulee nautittua parilla huikalla. Mehulingolla syntyy tietysti paras tulos, mutta blenderi kelpaa ihan hyvin korvikkeeksi.
Omatekoinen tuoremehu tulisi nauttia pian valmistuksen jälkeen, jotta terveelliset ravintoaineet pysyvät tallella.
Omena-punajuuri-porkkanamehu
- 1 punajuuri
- 1 omena
- 1 rkl tuoretta inkivääriä
- 3 porkkanaa
- ( tarvittaessa ¼ kupillinen sokeroimatonta omenamehua)
Kuori ja paloittele kasvikset. Heitä kaikkia ainekset blenderiin ja surauta sileäksi. Anna koneen tehdä kunnolla työtä ainakin pari minuuttia. Lisää loraus omenamehua, jos tarvitset lisänestettä saadaksesi kasvikset liikkeelle. Aseta mahdollisimman pienireikäinen siivilä kulhon päälle ja kaada mehumössö siihen. Painele mössöstä neste irti vaikka muovisen nuolijan avulla. Anna valua viitisen minuuttia. Jäähdytä halutessasi hetki jääkaapissa tai tarjoile jäiden kanssa, mutta juo mahdollisimman tuoreena.
Porkkanamehu
- 6 porkkanaa
- 1 appelsiini
- 1 rkl tuoretta inkivääriä
- 1 kupillinen vettä
Surauta kaikki ainekset blenderissä. Siivilöi ja nauti samoin kuin yllä.
Tiesitko?
Folaatti eli foolihappo on vesiliukoinen vitamiini. Se lukeutuu B-ryhmän vitamiineihin. Folaatin puutteen tunnetuin oire on anemia. Punajuuri on yksi parhaista folaatin lähteistä.