Tapoja parantaa elämänlaatua Mindfulness

5 tapaa parantaa elämänlaatua

Siinä missä yksi saa 1-vuotislahjaksi Bentleyn ja 2-vuotislahjaksi linnan, toinen saa kiven ja heitetään pois kotoa. Jokainen meistä voi kuitenkin pyrkiä parantamaan elämänlaatuaan positiivisilla ajattelumalleilla. Tilaisuuksia ja mahdollisuuksia kun tulee vastaan jokaiselle, mutta se vaatii vastavuoroisuutta itsensä ja ympäristön kanssa, sekä toisinaan liioitellun sitkeää uskoa hyvään. Tässä tapoja parantaa elämänlaatua.

1. Ajattele laatikon ulkopuolelta.

Jos sinulle kerrotaan että ruoka voidaan syödä vain lautaselta, niin hyväksytkö sen mukisematta, vain alatko miettiä vaihtoehtoisia tapoja tarjota ruokaa? Jos löydät maailmasta virheen tai ongelman, niin toteatko että tällä mennään vai pyritkö löytämään ongelmaan ratkaisun? Menestyjät ratkovat ongelmia. Ja niitähän nykymaailmassa riittää.

2. Älä pelkää epäonnistumista.

Tämä on hyvin yleinen syy miksi ihminen epäonnistuu elämässä tai koulussa, ja valitettavasti monet aikuiset opettavat tätä lapsilleen: ”älä epäonnistu!”. Kaikki, aivan kaikki, tekevät virheitä. Oleellista onkin se, oppiiko niistä mitään tai antaanko niiden lannistaa. Jokainen epäonnistuminen vie sinut lähemmäksi onnistumista. Jokainen epäonnistuminen opettaa sinulle mitä olisit voinut tehdä toisin – ja mitä teet toisin. Älä siis lannistu jos teet konkurssin tai poltat jauhelihapadan pohjaan. Perusta uusi yritys ja osta uusi paketti jauhelihaa ja menesty.

3. Usko unelmiisi, mutta ole realistinen.

Unelmat ovat mielen bensaa, ja kun kirjoitat ne ylös, ne konkretisoituvat tavoitteiksi ja muuttuvat rakettipolttoaineeksi. Realismi on kuitenkin mielen ohjausjärjestelmä ja ilman sitä aivojen jälkipolttimet käyttävät polttoaineen loppuun posottamalla täysillä yhteen suuntaan. Unelmat ja niihin uskominen ovat tärkeitä, mutta menestyäksesi sinun tulee pitää järki matkalla päässä. Ole siis määrätietoinen, mutta tietoinen mitä ympärilläsi tapahtuu. Tunnista voimavarasi ja kykysi. Ole realistinen.

4. Ole sitkeä.

Paljonkaan et voi saada ilmaiseksi, mutta tekemällä määrätietoisesti töitä haluamasi asian eteen, saavutat sen varmasti. Joskus siihen menee viikkoja, joskus vuosia. Mutta luovuttamalla voit vain epäonnistua. Tekemällä voit myös onnistua. Vastoinkäymisiä tulee ja välillä haluat heittää kaiken pois. Joskus se koskee. Joskus joudut hakkaamaan tieltäsi kokonaisen vuoren. Unelman saavuttaminen vaatii usein uhrautumisen jonkin toisen asiaan suhteen. Menestyjät valitsevat unelman, muut valitsevat helpon tien eivätkä halua uhrata unelmilleen jotain vähempiarvoista asiaa. Valinta on

5. Hymyile ja ole rehellinen.

Kerro ihmisille mitä mieltä olet oikeasti, äläkä vain sitä mitä he haluavat kuulla. Unohda siis imartelu ja ole oma itsesi. Hymyllä ja rehellisyydellä pääsee pitkälle. Toki voit jyrätä itsesi huipulle valheiden verkkoja ja vihaa käyttäen, mutta hinta siitä on yleensä omantunnon, ystävien ja aidon onnen menetys. Älä esitä ihmisille mitään muuta kuin oikeasti olet, sillä jäät ennen pitkää kiinni. Tai yksin.

Kirjoittaja: Timo Kettunen

Timo Kettunen

Tasan sitä, mitä sanotaan.

Lue koko esittely

Lue myös: