Perinteiset lihapullat saavat uutta twistiä, kun lisäät joukkoon tryffeliöljyä ja chia-siemeniä. Chia-lihapullat maistuvat myös kylminä, joten ne sopivat mainiosti vaikka vappupiknikille.
Chia-lihapullat
- 400 g naudan paistijauhelihaa
- 3 kananmunaa
- 1,5 tl Herbamare-yrttisuolaa
- 1 dl chia-siemeniä
- 1 sipuli
- loraus (noin 1-2 rkl) tryffeliöljyä
- loraus laadukasta oliiviöljyä
Hienonna sipuli. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile lihapulliksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarkkaile lihapullien väriä paiston aikana. Lihapullat ovat valmiita, kun ne ovat tasaisen ruskeita. Nauti esim. tsatsikin tai vihersalaatin kanssa.
Tiesitkö?
Chia on siemenkasvi, joka kasvaa luonnonvaraisena Pohjois- ja Keski-Amerikassa. Tryffeliöljyä käytetään antamaan ruoalle tryffelin maku ja tuoksu. Suurin osa tryffeliöljyistä ei kuitenkaan sisällä oikeita tryffeleitä, vaan ne valmistetaan synteettisesti sekoittamalla oliivi- ja rypäleensiemenöljyihin tioeetteriä.