Ikaihmisen kotitreeni Lihaskunto

Ikäihmisen kotitreeni – kattava liikepankki

Voitas.fi on kattava ikäihmisen kotitreeni -liikepankki voima- ja tasapainoharjoitteluun. Sivustolla on satoja erilaisia liikkeitä, joilla voi kehittää voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta.

Yksittäisten liikkeiden lisäksi tarjolla on valmiita jumppaohjelmia helppoon ja nopeaan treenin aloitukseen.

Ikäihmisen kotitreeni on nyt entistäkin tärkeämpää

Iäkkäiden liikkumiskyvyn ongelmista vain 1/3 johtuu vanhenemisesta ja 2/3 harjoituksen puutteesta. Siksi lihaskuntoa ja liikkuvuutta olisi nyt jopa vielä tärkeämpää ylläpitää tämänhetkisissä poikkeusoloissa. Varsinkin kun suuri osa kuntosaleista ja ryhmäliikuntatunneista on tauolla ja ulkonaliikkumisenkin osalta täytyy muistaa varovaisuus.

Harjoittelua olisi hyvä tehdä vähintään kaksi kertaa viikossa. Ja sitähän on turha miettiä, että kehitys tai treenistä saatavat hyödyt tyssäisivät tietyssä iässä. Lihasmassaa voi kehittää vielä yli 90-vuotiaanakin.

Sivuston liikepankista löytyy mm.

  • Satoja voima-, tasapaino-, verryttely- ja venyttelyliikkeitä
  • Yksin, pareittain ja ryhmässä tehtäviä liikkeitä
  • Eri vaikeusasteita
  • Harjoitteita sisälle, ulos ja kuntosalille
  • Yksittäisiä liikkeitä ja valmiita ohjelmia
  • Valokuvia ja videoita

Kaikki yksittäiset liikkeet löytyvät sivuston ylävalikosta ”Hae liikkeitä” –otsikon alta. Sanalliset kuvaukset yhdistettynä valokuvaan auttavat hahmottamaan liikkeen oikeaa suoritustekniikkaa. Liikkeen yhteydessä kerrotaan myös sen vaikutuksista ja hyödyistä ikäihmisen arkeen. Muistin virkistämiseksi liikkeet voi tulostaa jumppahetkeä varten.

Osa liikkeistä esitellään myös videon muodossa ja useimmista liikkeistä on kolme vaikeustasoa: helppo, keskitaso ja vaativa.

Nopeimmin pääset jumppaamaan valitsemalla jonkun valmiista jumppaohjelmista. Harjoitteluvälineiksi riittää monien liikkeiden kohdalla mukavat vaatteet, jumppamatto ja vesipullo. Mukana on myös liikkeitä, joissa käytetään vastuksena tarra- ja käsipainoja, kuminauhaa tai palloa.

Tietoa sivustosta

Voitas.fi on Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen -ohjelman ylläpitämä yleishyödyllinen palvelu tukemaan ikäihmisten voima- ja tasapainoharjoittelua. Sivuston sisältöä voi käyttää myös kirjautumatta, ja mihin aikaan tahansa. Jos olet rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi etusivulla, voit myös koostaa ja tallentaa verryttely-, voima-, tasapaino- ja venyttelyliikkeistä oman jumppakokonaisuuden.

Siirry sivustolle

Lue myös: