Clarisonic kasvoharja Ulkonäkö

Kasvoharja puhdistaa ihon

Liikkujan iho joutuu koville hikoilun ja iholla olevien meikkien ja muiden ihonhoitotuotteiden yhteisvaikutuksesta. Kasvoharja on hyvä apu.

Iho tuntuu treenin jälkeen usein melkoisen tukkoiselta – etenkin, jos iholle jäivät treenin ajaksi niin kasvovoiteet kuin koko päivän iholla muhinut meikkikerros. Ihonpuhdistukseen kaivataan siis järeämpiä aseita.

Ladattavat kasvoharjat ovat ihon kotipuhdistuksen uusinta uutta. Kasvoharja puhdistaa ihon hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Amerikassa vuonna 2001 lanseerattu Clarisonic on kasvoharja-sektorin suunnannäyttäjä ja yhdysvaltalaiset ihotautilääkärit suosittelevat sitä. Nykyisellään valikoima on laajentunut, ja Suomessakin on kasvoharjalaitteita saatavilla myös esimerkiksi Cliniquelta ja Riolta.

Maailmantähdistä muun muassa Gwyneth Paltrow, Hilary Swank, Jessica Alba, Naomi Watts ja Kate Moss vannovat kasvoharjan nimeen. Ja nyt ymmärrän miksi. Olin aluksi skeptinen, jopa hieman huvittunut kasvoharjan suhteen, mutta testaus osoitti, että se todella toimii.

Kasvoharja ei hankaa ihoa, vaan värähtelee nopeudella, jota on paljain silmin lähes mahdotonta nähdä. 300 mikrovärähtelyä eli 300 edestakaista mikroliikettä sekunnissa! Vesi pääsee harjan avulla ihohuokosiin asti, jolloin iho puhdistuu tehokkaammin. Harja on hygieeninen ja se on vaihdettavissa. Puhdistuksen apuna voi käyttää saman sarjan puhdistusgeeliä tai mitä tahansa omalle ihotyypille sopivaa puhdistusgeeliä, -emulsiota tms.

Amerikkalaisten tutkimusten mukaan kasvoharja poistaa epäpuhtaudet jopa kuusi kertaa paremmin, kuin käsin tehtävä puhdistus. Kasvoharjaus myös pienentää ihohuokosia, ja säännöllisen harjauksen ansiosta ihonhoitotuotteet imeytyvät paremmin.

No miltä se sitten tuntuu? Aluksi kasvojen harjaus tuntuu iholla hassulta, jopa kutittavalta, mutta siihen tottuu pian. Iho tuntuu kerta kerran jälkeen puhtaammalta ja raikkaammalta. Yksi puhdistuskerta vie minuutin eli mistään aikaa vievästä operaatiosta ei ole kyse. Kasvoharjaus jopa koukuttaa, niin hyvä tunne siitä iholle jää. Ja mikä parasta, kasvoharjaus sopii myös miehille!

Reilun kahden viikon säännöllisen aamuin, illoin -käytön jälkeen huomasin iholleni nousseen aiempaa enemmän epäpuhtauksia. Soitto Clarisonicin maahantuojalle varmisti luuloni, että se kuuluu asiaan eli kasvoharjan käyttöä kannattaisi jatkaa huoletta. Hetkellinen epäpuhtauksien lisääntyminen kertoo siitä, että harja toimii ja iho puhdistuu.

Tutkimukset: Amerikan Dermatologiyhdistys.

Kirjoittaja: Riikka Hollo

Riikka Hollo

Toimittaja-copywriter. 15 vuotta yrittäjänä toiminut, monessa liemessä keitetty viestinnän moniosaaja, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Rakastaa liikuntaa ja hyvää ruokaa. On nähnyt omakohtaisesti, että liikunta ja hyvä ravinto auttavat kaikkeen.

Lue koko esittely

Lue myös: