Kilpailuasut Fitness

Kilpailuasut

Koska kehonrakennus- ja fitnesskilpailuissa on tarkoitus tuoda keho mahdollisimman edukseen esille lavalla, se tarkoittaa lähes paljasta pintaa. Kyse ei ole alusvaatteista, vaan erikseen suunnitelluista kilpailuasuista. Kilpailuasuille on liiton antamat tarkat säännöt, ja vääränlaisista asuista saatetaan hylätä kokonaan. Tästä syystä kilpailuun rekisteröitymisessä tarkastetaan myös kilpailuasut.

Kaksiosaisen bikinin väri sekä tyyli ovat kilpailijan vapaasti valittavissa, alaosan täytyy kuitenkin peittää vähintään puolet pakarasta. Bikinin materiaali voi olla kuviollinen, yksivärinen tai hologrammi, pvc materiaalien käyttö on kielletty. Bikineitä voidaan koristella. Korkokengissä pohjan paksuus saa olla enintään 1 cm ja korko enintään 12 cm.

Fitness-sarjassa kilpailijoilla on eri kilpailuasut vapaaohjelmaan sekä fysiikkakierrokselle. Vapaaohjelman asu saa olla oma valintainen, senkin täytyy kuitenkin peittää yli puolet pakarasta, eikä siitä saa kesken ohjelman riisua osia. Fysiikkakierroksella on vapaavalintainen kaksiosainen bikini sekä korkokengät. Koruja saa käyttää finaalissa.

Bikini Fitnessissä asuna on kaksiosainen bikini. Korkokengät sekä korut ovat sallittuja. Bikinien pitää olla asialliset sekä hyvän maun mukaiset, ja alaosan V-muotoinen. Bikineissä saa leikitellä strassein, nauhoin ja kivin. Materiaaliksi käy yksivärinen, kuviollinen tai hologrammi, pvc-materiaali ei ole sallittua.

Hanna Saario Body Fitness Over All 2014
Hanna Saario Body Fitness Over All 2014

Body Fitness -asuna on kaksiosainen bikini ja korkokengät, koruja saa hyvän maun mukaan käyttää finaalissa.

Women’s Physiquen kilpailuasu on koko kilpailujen ajan kaksiosainen bikini, kengät eivät ole sallittuja. Koruja ei käytetä, vain vihkisormus on sallittu.

Men’s Physiquessa asuna on leveälahkeiset shortsit, korujen – lukuunottamatta vihkisormusta – käyttö on kielletty. Vartalonmyötäisiä shortseja ei sallita. Sponsorin logot ovat kiellettyjä, mutta valmistajan saavat näkyä.

Classic Bodybuildingissä sekä miesten kehonrakennuksessa asuna on poseeraushousut, joiden täytyy olla puhtaat, sekä samat kuin punnitustilaisuudessa. Toppausten käyttö housuissa on kielletty ja niiden pitää olla yksiväriset, sekä peittää vähintään puolet pakarasta.

Kilpailuasua valitessa kannattaa luottaa ammattilaiseen joka osaa suunnitella sinulle sopivan mallin. Kannattaa myös kysellä käytettyjä asuja, hinnat ovat usein huomattavasti edullisempia uusiin verrattuna. Miehillekin on nykypäivänä tarjolla myös mittatilauksella tehtyjä housuja, usein eri värein!

Artikkelin kuvan lähde.

Kirjoittaja: Tytti Kajasniemi

Tytti Kajasniemi

Tytti Kajasniemi on kuntosalin suurkuluttaja ja lyhyestä kilpailu-urastaan huolimatta jo vahvat meriitit kerännyt IFBB Women's Physique kilpailija. Ammatiltaan Tytti on FAF Personal Trainer sekä IFBB Valmentaja.

Lue koko esittely

Lue myös: