Kilpailuvärit Fitness

Kilpailuvärit ja ulkonäkö lavalla

Se, mitä fitness- tai kehonrakennuslavalla näemme, on lähinnä illuusiota. Todellisuudessa kilpailijat ovat äärimmäisessä kireydessään jopa pieniä, lähes nesteettömiä ja rasvattomia. Yleisöstä katsoen kilpailijat näyttävät todellisuutta massiivisemmilta. Valot lavalla ovat armottomat, ja kun lavalta katsot ensimmäistä kertaa kohti yleisöä näet usein vain mustaa. Valon kovuudesta kertoo myös kilpailijoiden tumma väritys. Tämän saavuttamiseksi kilpailuissa on käytössä erilliset, tarkoitukseen suunnitellut kilpailuvärit.

protanValo syö väriä, joten kilpailijat maalataan kilpailuissa sallituilla väreillä. Pikavärien käyttö on kiellettyä. Protan sekä JanTana ovat yleisimpiä nestemäisiä kilpailuvärejä. Värin levitys aloitetaan yleensä muutama päivä aikaisemmin. Kerroksia tarvitaan ihotyypistä ja väristä riippuen 2-12 kerrosta. Ennen värin levitystä on ihosta poistettu kaikki karvat sekä sitä on kuorittu. Näin saadaan ihosta mahdollisimman hyvinvoivan näköinen sekä tasainen. Kiiltävä efekti luodaan siihen tarkoitetulla öljyllä. Suihkurusketus saavuttaa myös kilpailu kilpailulta isompaa suosiota vaivattomuutensa puolesta.

Valo syö väriä myös kasvoilta. Vahva lavameikki luodaan siihen tarkoitetuilla tuotteilla, normaalivalossa se näyttäisi todella tummalta ja liioitellulta. Varjostukset tehdään kohti kasvojen keskustaa, ripsiä saatetaan lisätä jopa kolme kerrosta. Lavameikissä kannattaa luottaa ainakin ensimmäisinä kertoina ammattilaiseen.0753-600x600

Hiuksiin tuodaan tuuheutta erilaisilla lisäkkeillä, lämpörullilla ja kihartimilla. Efektiä hiuksiin saa värjäyksellä ja kiiltosuihketta on hyvä käyttää loppusilaukseen. Kampausta kannattaa harjoitella myös ajoissa sekä valita itselle sopiva malli, suoraa tai kiharaa, pitkää tai lyhyttä.

Miehet panostavat myös ulkoiseen olemukseensa kilpailutilanteessa. Hiukset on laitettu, kasvot varjostettu, kulmakarvat meikattu. Vaikka kehonrakennuksessa sekä classic bodybuildingissa ei arvosteluperusteisiin vaikuta niinkään ulkonäkö, voi siisti ja huoliteltu olemus sekä hyvinvoiva iho olla tasapisteillä olevien kilpakumppanien erottava tekijä! Itsestään huolehtiminen ei ole vain naisten yksinoikeus.

Seuraavassa artikkelissa tarkastelemme lähemmin kilpailuissa käytettäviä kilpailuasuja, bikineitä ja poseeraushousuja.

Kuva www.Pakkotoisto.com / Timo Laaksonen Productions SM 2012 Mika Nyyssölä alle 80kg SM sekä Overall voittaja.

Kirjoittaja: Tytti Kajasniemi

Tytti Kajasniemi

Tytti Kajasniemi on kuntosalin suurkuluttaja ja lyhyestä kilpailu-urastaan huolimatta jo vahvat meriitit kerännyt IFBB Women's Physique kilpailija. Ammatiltaan Tytti on FAF Personal Trainer sekä IFBB Valmentaja.

Lue koko esittely

Lue myös: