Kynnet kuntoon Ulkonäkö

Kynnet kuntoon kotikonstein

Vaivaavaatko hauraat kynnet tai lohkeilevat kynsinauhat? Saat hoidettua kynnet kuntoon helposti myös kotikonstein.

Kynsinauhat kauniiksi

Kynsinauha toimii vesitiiviinä suojana, etteivät bakteerit päätyisi kynnen juureen. Säännöllinen kynsinauhojen voitelu kynsinauhaöljyllä tai –voiteella edesauttaa niitä pysymään terveinä ja joustavina.

Kynnen päälle kasvavan, kuolleesta solukosta muodostuvan kalvomainen kynsinauhan jatkeen voi työntää hellästi taaksepäin appelsiininpuutikulla tai metallisella pusher-työkalulla. Näin kynnet pysyvät kauniimman muotoisina ja kynsilakkakin on helpompi levittää.

Kivuliaat kynsitikut johtuvat kynsien pureskelusta, kynsinauhojen leikkaamisesta tai –vauriosta sekä ihon kuivuudesta. Tikkumaiset ihon repeämät kannattaa leikata kynsisaksilla mahdollisimman tarkasti pois varoen tervettä ihoa. Älä revi tikkuja, sillä ne repeävät syvemmälle.

Kynsiongelmat kuriin

Kosteuttavat kynnenvahvistajalakat hoitavat herkästi poikki napsahtevia, kuivia kynsiä. Kynsi saa takaisin menettämäänsä kosteutta ja joustavuutta. Pehmeät ja paperimaiset kynnet taas kaipaavat proteiinia sisältävää kynnenkovettajaa, joka jälleenrakentaa ja ravitsee. Pehmeistä kynsistä kärsivien kannattaa huolehtia riittävästä proteiinin saannista myös sisäisesti.

Ekstrahemmottelua

Kynsinauhoja ja käsiä voi helliä ja pehmentää kynsikylvyillä ja kuorintavoiteilla. Molempia voi ostaa valmiina tai sekoitella keittiönkaappien aineksista itse. Ihoa hoitavia ja ravitsevia aineksia ovat öljyt ja hunaja. Kynsiä vahvistavia aineita ovat esimerkiksi peltokorte, munankeltuaiset sekä maitotuotteet. Käsien ja käsivarsien ohut iho tykkää hienorakeisista kuorinta-aineista kuten sokerista.

Käsikuorinta keittiöstä


Sekoita desilitra merisuolaa, desilitra öliiviöljyä, kaksi ruokalusikallista kookosöljyä sekä halutessasi pari tippaa valitsemaasi eteeristä öljyä keskenään ja hiero seosta käsiin minuutin ajan. Huuhtele lämpimällä vedellä ja taputtele kädet kuiviksi.


Vahvistava kynsikylpy

Sekoita kaksi munankeltuaista, ¼ kupillinen maitoa ja ruokalusikallinen hunajaa keskenään pienessä kulhossa. Liota kynsiä kylvyssä 10-15 minuuttia. Huuhtele kädet hyvin ja levitä lopuksi kynsihauhaöljy.

Kirjoittaja: Satu Varjonen

Satu Varjonen

Kauneus- ja hyvinvointitoimittajana 10 vuotta toiminut freelancer. Nauttii kirjoittamisesta ja tykkää tutkia ennen kuin hutkii, ja onkin siksi unelma-ammatissaan. Toivoo juttujensa antavan hyödyllisiä vinkkejä tai tarjoavan uuden näkökulman.

Lue koko esittely

Lue myös: