Reseptit

Lammaskaali – superruokaa

Vanha kunnon lammaskaali on edullinen, helppo ja terveellinen kotiruoka. Valmistaminen sujuu vaivatta, sillä haudutus on ainoa aikaavievä vaihe.

Kaalin ja pitkään keitettyjen luiden ansiosta lammaskaali on myös superruokaa. Kaalin C-vitamiini ja beetakaroteeni toimivat ihon antioksidanttisina suojina. Pari tuntia porisevista luista ja rustoista irtoaa aminohappoja ja mineraaleja. Nämä ravintoaineet vahvistavat ihoa, hiuksia, luita, kynsiä, niveliä ja sidekudosta.

Lammaskaali

  • 1 kg luista lampaan keittolihaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 6 mustapippuria
  • 2 lihaliemikuutiota tai 2 rkl lihafondia
  • 1 kg valkokaalia
  • 4 porkkanaa
  • 1 – 2 sipulia
  • (suolaa)

Kuumenna öljy ja ruskista lihakuutiot suuressa kattilassa tai padassa. Lisää pannulle kuumaa vettä niin että lihat peittyvät kunnolla. Heitä sekaan mausteet sekä liemikuutiot. Anna kiehua alhaisella lämmöllä noin tunnin verran.
Suikaloi kaali. Viipaloi porkkanat ja sipulit. Lisää ne pataan ja anna kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia. (Kaali täyttää aluksi koko padan mutta kutistuu pian, älä lisää turhaan liikaa vettä.) Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa. Tarjoile lammaskaali ruisleivän kanssa.

Vinkki!

Jos haluat sopasta vähärasvaisempaa, valitse keittoon luutonta lampaanlihaa. Myös lampaan mausta tulee tällä tavalla miedompi.

Kirjoittaja: Satu Varjonen

Satu Varjonen

Kauneus- ja hyvinvointitoimittajana 10 vuotta toiminut freelancer. Nauttii kirjoittamisesta ja tykkää tutkia ennen kuin hutkii, ja onkin siksi unelma-ammatissaan. Toivoo juttujensa antavan hyödyllisiä vinkkejä tai tarjoavan uuden näkökulman.

Lue koko esittely

Lue myös: