Kuntosaliharjoittelu

Minkä saliliikkeen teit aamulla ensimmäiseksi?

Vanhan treenikansan lomaltapaluutreenissä on erikoinen uskomus. Teitkö jonkun tietyn liikkeen ensimmäiseksi aamulla? Sillä voi olla merkitystä. Vanha salikansa nimittäin uskoi, että ensimmäisten auringonsäteiden osuessa hiestä kimmeltäviin lihaksiin, siirtyy tietyn liikkeen sisältämä henkinen ominaisuus suorittajansa elimistöön koko vuodeksi.

1. Kyykky

Kyykkääminen heti aamusta tuo vuoteen paljon pakaroita. Kannattaa olla varovainen, sillä kannikoita tulee jatkossa ovista ja ikkunoista. Piikojen pakaroita. Renkien pakaroita. Jopa jääkaapilla kannattaa olla huikopalaa hakiessaan varovainen, siellä sieltäkin voi löytyä pakaroita. Kinkereilläkään et voinut välttyä pakaroilta.

Pakaroita kaikkialla.

2. Maastaveto

Maastaveto on salimaahisten ykkösliike. Se tekee sinut rotevaksi ja kasvattaa munaskuja. Liikkeen nimi muuttui maastavedoksi itse asiassa vasta vuonna 1203 kun paikallinen salijaarli keksi harjoittelumuotona cahden woimain toisexeen liittämisexi tarkoitetun menetelmän.

Sitä ennen maastaveto tunnettiin nimellä norsun munat.

3. Penkkipunnerrus

Penkkipunnerruksen suorittamista ei pidetty kovin hyvänä enteenä. Se nimittäin toi usein mukanaan räyhää ja paholaisen uhoa. Liian etupainotteinen lihaksisto houkutteli treenaajan lisäksi liian usein kyntöhommista paikallisen ravintoaitan liepeille uhittelemaan.

4. Hauiskääntö

Myöskään hauiskääntö ei luvannut suorittajalleen kovin hyvää, sillä he kohtasivat usein vieraan maan kirouksen. Heidän paidoistaan alkoivat nimittäin salaperäisesti hihat katoilemaan ja heidän vaatelipastojensa laatikoihin ilmestyi outoja trullien huiveja ja erilasia puuhelmistä tehtyjä noitakoruja.

5. Pystypunnerrus

Pystypunnertajia pidettiin onnekkaina. Heille luvattiin härän voimaa ja siilin tyyneyttä. Pystypunnertajat olivat kuin tammia, joihin pystyi luottamaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Paitsi jos samassa tilassa oli ensimmäisenä liikkeenään kyykännyt sotkemassa kaiken pakaroillaan.

6. Reidenlähennys

Reittä lähentävät joutuvat seireenin kirouksen valtaan ja heistä saattoi tulla viettelijöitä. Keskiajalla heitä poltettiin jopa miestein päitä sekoittavina noitina ja tästä onkin syntynyt vanha myytti siitä että paikallinen rasvanpoltto olisi todellinen ilmiö.

7. Vatsan rutistus

Vatsan rutistajasta tuli usein turhamainen ja huikentelevainen. Hän maalautti itsestään kuvia jatkuvasti erilaisista kulmista ja erilaisten maalareiden edustamilla tyylisuunnilla, ja lähetteli niitä ystävilleen. Hän myös muisti kertoa vatsan rutistuksista lähes jokaiselle.

8. Yleisliike

Yleisliikkeen tekijöitä pidettiin rauhattomina ja he olivat yleensä kadonneet jonnekin ennen syyskylvöä. Valitettavan usein he syyllistyivät erilaisiin pikkurikoksiin ja moni löytyi kuritushuoneelta hyppimästä seinille.

9. Pelkkä valmistautuminen

Jos joku teki vain harjoitukseen valmistautumisen mutta jätti ensimmäisen liikkeen väliin, saattoi hän taantua henkisesti lapsen tasolle ja hänelle tehtiin häpeän vuoksi yksityinen sali pirtin perimmäisen kammariin.

Kirjoittaja: Timo Kettunen

Timo Kettunen

Tasan sitä, mitä sanotaan.

Lue koko esittely

Lue myös: