Reseptit

Piristävä pinaatti-mangosmoothie

Tämä eksoottinen ja herkullinen pinaatti-mangosmoothie sisältää rautaisannoksen pinaattia, joka pursuaa antioksidantteja, rautaa, K-vitamiinia ja soluja suojaavia fytokemikaaleja.

Pinaatti-mangosmoothie

  • 1 kupillinen sokeroimatonta appelsiinimehua
  • ½ kupillista vettä
  • 1 banaani
  • 1 kupillinen jäätyneitä mangonpalasia
  • 2 kupillista tuoretta babypinaattia

Kuppi viittaa tässä ohjeessa blenderin omaan kuppimerkintään. Surauta kaikki ainekset blenderillä tasaiseksi paksuksi mössöksi. Jos laitteesi ei ole tarpeeksi tehokas hienontamaan pinaattia, voit vielä siivilöidä koko smoothien lopuksi.

Tiesitkö?

Kippari-Kallen lempiruokana tunnettu pinaatti on luutavasti rantautunut Eurooppaan Persiasta 1000-luvulla. Sen sisältämä rauta on veren hemoglobiinin rakenneosa, joka osallistuu hapenkuljetukseen. Varsinkin naisten, paljon liikkuvien sekä raskaana olevien olisi hyvä huolehtia riittävästä raudansaannista. Myös lähestyvät vaihdevuodet lisäävät raudan tarvetta.

Kirjoittaja: Satu Varjonen

Satu Varjonen

Kauneus- ja hyvinvointitoimittajana 10 vuotta toiminut freelancer. Nauttii kirjoittamisesta ja tykkää tutkia ennen kuin hutkii, ja onkin siksi unelma-ammatissaan. Toivoo juttujensa antavan hyödyllisiä vinkkejä tai tarjoavan uuden näkökulman.

Lue koko esittely

Lue myös: