Punajuuri on todellista superruokaa. Monipuolinen lisäkkeenä, keitoissa ja uunissa valmistettuna. Herkullinen tapa nauttia ne ovat punajuuret vuohenjuustolla Kuva: https://flic.kr/p/acRu66 Reseptit

Punajuuret vuohenjuustolla

Punajuuri on todellista superruokaa. Monipuolinen lisäkkeenä, keitoissa ja uunissa valmistettuna. Herkullinen tapa nauttia niitä on punajuuret vuohenjuustolla.

Punajuuret vuohenjuustolla

  • 10-12 tuoretta punajuurta
  • 150-200 g vuohenjuustoa
  • Oliiviöljyä
  • Juoksevaa hunajaa
  • Rosmariinia
  • Mustapippuria
  • Suolaa

Pese punajuuret huolellisesti ja kuori ne. Leikkaa punajuuret neljään osaan lohkoiksi ja asettele ne tasaisesti uunivuokaan tai pienelle pellille.

Murusta vuohenjuustoa punajuurten päälle, kaada oliiviöljyä tasaisesti noin 0,5 dl verran punajuurten ja juuston päälle. Silppua sekaan rosmariinia maun mukaan ja noin 2-3 rkl juoksevaa hunajaa. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita kaikki ainekset kertaalleen sekaisin vuoassa ja laita uuniin 175-200 asteeseen (uunista riippuen) noin puoleksi tunniksi. Kokeile punajuuria hammastikulla tai haarukalla välillä, niin osaat arvioida oikean paistoajan tarkemmin. Jos punajuuret tuntuvat kuivilta, lisää hieman oliiviöljyä.

Vinkki!

Voit kokeilla vuohenjuuston tilalla myös sinihomejuustoa.

Tiesitkö?

Punajuuri on sokerijuurikkaan ’serkku’. Maultaan se on parhaimmillaan syksyllä. Sitä viljellään pieniä määriä myös keltaisena ja valkoisena. Tunnetuin punajuuriruoka on borssikeitto.

Punajuuri sisältää runsaasti kivennäisaineita, kuten A-, E-, C- ja B-ryhmän vitamiineja sekä folaattia, jonka saanti on suomalaisessa ruokavaliossa toisinaan vähäistä. Folaatti vaikuttaa mm. punasolujen uusiutumiseen ja aineenvaihduntaan.

Mainos
Mainos

Kirjoittaja: Riikka Hollo

Riikka Hollo

Toimittaja-copywriter. 15 vuotta yrittäjänä toiminut, monessa liemessä keitetty viestinnän moniosaaja, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Rakastaa liikuntaa ja hyvää ruokaa. On nähnyt omakohtaisesti, että liikunta ja hyvä ravinto auttavat kaikkeen.

Lue koko esittely

Lue myös: