Ravinto

Rakkauden eväsrasia

Ah, l’amore… rakkaus ja seksi ovat ihmiselle tärkeitä asioita, ja varsinkin viimeksi mainittu nykyäänkin vielä turhaan tabu. On täysin luontaista tuntea vetovoimaa toista ihmistä kohtaan ja näyttää tunteensa fyysisellä rakkauden liikehdinnällä (enkä nyt tarkoita kahden promillen baaripöytätanssia). Joskus libido tuntuu kuitenkin olevan kadoksissa ja ainoa asento joka sängyssä viehättää on niin sanottu hollantilainen uuni.

Voisiko ravintopuolelta löytyä ratkaisu tähän ongelmaa?

Laadukas ruoka on tärkeää. Kokeakseen seksuaalisuutta, ihmisen täytyy voida hyvin, ja ravinneköyhällä pikaruoalla tämä voi olla mahdotonta. Vaikka ruokavaliosi olisi vähäsokerista, alkoholitonta ja prosessoimatonta, niin saattaa silti käydä niin, että oma tatti ei viuhu tai mansikka hohka. Silloin voisit kokeilla täyttää eväsrasiasi seuraavanlaisilla ruoka-aineilla tai ravintolisillä.

Rakkausruokaa

Kautta historian ihmiset ovat syöneet mitä tahansa jonka on voitu edes etäisesti päätellä lisäävän intohimoa. Jos jätetään pimeimmän keskiajan noituudet ja alkemiat pois, niin kyllähän ihmisen ravintokulttuurista löytyy jos jonkinlaista evästä jolla alkaa vipattaa. Takeita toiminnasta ei ole, sillä ruoan himoa lisäävä vaikutus on käytännössä aina kokemusperäistä ja historia tunnetusti on kirjoitettu joskus vähän vasurilla ja muutaman värikynän kanssa. Ruoka-aineiden toiminnan väitetään perustuvan usein niiden sisältämiin vitamiineihin ja antioksidantteihin. Luultavasti big badabum ja bojoing johtuvat enemmän tilanteesta tai tarjoilusta (esim. navasta toimii paremmin kuin verkkarin taskusta). Siltikin, alla listatut ruoat toiminevat paremmin kuin Twilight tai 50 Shades of Grey.

Yhteensä.

Osterit ovat yksi klassinen esimerkki rakkausruoasta. Ne sisältävät sinkkiä ja pari aminohappoa, D-asparagiinihappoa ja N-metyyli-D-aspartaattia, joiden sanotaan lisäävän seksuaalisuutta. Osterit pitäisi imutella raakana ja kuuluisan Casanovan sanottiin vetelevän näitä jopa 50 kerrallaan. Voihan se olla, että nämä lipsuvat syödessä käsistä ja siinä pöydän alla kontatessa se takamus ei enää näytäkään katiskan mallilta.

Chilipippurin sisältämät ainesosat stimuloivat aivojen endorfiinintuotantoa, laittavat sinut hikoilemaan ja sydämesi pamppailemaan. Eli vähän niinkuin seksi. Chilisormet kannattaa kuitenkin ruoanvalmistuksen jälkeen pestä, tai mahdollinen kiljunta ei johdu enää nautinnosta.

Avokadoja söivät jo muinaiset asteekit, kun läksivät Tenochtitlániin riiuulle. Hyvät rasvahapot ja runsas E-vitamiini pisti muinaisinkkarin fankkijalan napsamaan.

Tumma suklaa saattaa narauttaa dopamiinitasot hetkeksi kattoon, jolloin hyrrä alkaa pyöriä yleensä muuallakin. Suklaahan on hyvä lahja esimerkiksi treffiosastolle. Ainakin parempi kuin hallinosturi.

Banaanin väitetään sisältävän vaikka mitä himokkuuksia, ja se tulee usein vastaan seksihistoriassa (tää nyt tarkoittaa kirjallista historiaa eikä kenenkään omaa seksihistoriaa). Onhan se bansku myös vähän sen muotoinen, että eräänlaiseksi symboliksikin sitä kutsutaan. Toki myös Mercedes-Benz saattaa toimia, mutta banaani on halvempi.

Hunaja. Noh, tätähän voi levitellä pitkin ja poikin, ja ruokailla sen sitten sieltä ja täältä. Kyllähän se historian tiimoilta tunnetaan myös ainesosana joka boostaa seksihormoneja. Toki se sisältää myös sokeria, joten jos tätä mukitolkulla pistää poskeen, saattaa pelkällä sokerihumalalla päästä pitkälle.

Vesimeloni on eroottinen eväs. Se kannattaa kuitenkin paloitella ennen nautintoa, tai muuten homma menee keilailuksi. Ja kaatunut keila ei ole seksihommissa hyvä juttu.

Viikunoita nappailtiin nassuun jo maailmoja luodessa. Se symboloikin hedelmällisyyttä ja seksuaalisuutta.

Artisokka on ehkä enemmän ns. toiminnallinen seksiruoka, sillä historian mukaan tätä syötiin yhdessä ja näperreltiin tätä pieniksi palasiksi lähekkäin ja monin kätösin. Kyllähän siinä alkaa helposti ajatus ja sormi vaeltaa kun toista lähellä ollaan. Ja kyllähän se ravintorikasta matskua on, ei siinä.

Granaattiomenan sisältämä mehu saattaa lisätä verenkiertoa erinäisissä paikoissa.

Kermavaahto. Boumtsika wou wou.

Himoboostaus

Jos pelkkä ruoka ei auta, niin kyllähän tiedemiehet ovat askarrelleet pöytiensä takana ihan alankin tutkimusta. Onko mikään yrtti tahi ainesosa tutkitusti libidoa lääkitsevää? Alla muutama yleisin.

  • Yohimbiini saattaa auttaa erektio-ongelmiin
  • Maca näyttäisi nostavan libidoa
  • Tribulus saattaa ehkä nostaa libidoa hieman
  • Eurycoma longifolia voi ehkä toimia erektioboosterina
  • Rohtosarviapila on niin ikään heikko libidoboosteri
  • Mucuna pruriens saattaa parantaa siemennesteen laatua

Suurin osa tutkimuksista on tehty sellaisille joilla on ollut valmiiksi jokin hormonaalinen vajaustila tai esim. hedelmättömyys päällä. Lisäksi monet positiiviset tulokset ovat tulleet ilmi sellaisilla annoksilla, että peruskokoisen miehen pitäisi vetää puhdasta yrttiä 20-30 grammaa! Vahvin näyttö taitaa olla Yohimbiinin ja Macan puolesta. Kyllähän käyttäjäkunta raportoi, että peitto heiluu eri tahtiin kuin ennen käyttöä. Se onko vaikutus lumetta vai ei, on merkityksetöntä.

Pääasia että on kivaa.

Ruokaa voit myös nauttia ja tehdä sensuellisti. Kata annos sänkyyn ja hiippaile vähissä vaatteissa ruoanvalmistuksen yhteydessä. Alasti on paras, mutta näin kokemuksen perusteella voin kertoa, että öljyn lisääminen kuumalle pannulle ilman rihman kiertämää ei nyt varsinaisesti himoja lisää, vaikka se vauhtia ihmiseen pistääkin. Käytä kuitenkin mielikuvitustasi. Laita salkkarit pois ja ota valkkarit tilalle.

Kyllä se siitä.

Mietit muuten varmaan mikä se hollantilainen uuni on? Se on asento jossa vedetään peitto molempien pään päälle ja piereskellään tila lämpimäksi.

Tuskin kolahtaa. Ja hei, vaikka jutun kielikuvat antaisivatkin sinulle sellaisen kuvan että ruokaa voi nauttia molemmista päistä, niin älä tunge evästä sinne minne se ei oikeasti kuulu.

Ravintolisälähteet: examine.com

Kirjoittaja: Timo Kettunen

Timo Kettunen

Tasan sitä, mitä sanotaan.

Lue koko esittely

Lue myös: