Maapähkinävoi on perinteisesti makea kaloripommi. Toki pähkinöissä on kaloreita ilman sokeriakin, mutta niin on myös runsain mitoin hyvää rasvaa. Sokerittoman, terveellisemmän maapähkinävoin saat valmistettua itse.
Itse tehty maapähkinävoi
- 400 g maapähkinöitä
- tilkka vettä
Paahda pähkinät 150-asteisessa uunissa noin 25-30 minuutin ajan. Seuraa vierestä, etteivät pähkinät ruskistu liikaa. Kuori pähkinät käsin hangaten. Laita kuoritut pähkinät yleiskoneeseen tai blenderiin ja käytä konetta niin kauan, kunnes pähkinät ovat ”voita”. Jos massa tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä. Sekoittele välillä, mikäli massa jää yleiskoneen/blenderin reunoille.
Voit maustaa kotitekoisen pähkinävoin ripauksella ruususuolaa, hunajalla tai tipalla extra virgin kookosöljyä, jos haluat.
Tiesitkö
Pähkinät kuuluvat tutkitusti terveelliseen välimeren ruokavalioon. Pähkinoitä referoidaan myös jumalten ruoaksi. Eikä syyttä.