Maapähkinävoi Kuva: https://flic.kr/p/9tGCj Reseptit

Sokeriton, itse tehty maapähkinävoi

Maapähkinävoi on perinteisesti makea kaloripommi. Toki pähkinöissä on kaloreita ilman sokeriakin, mutta niin on myös runsain mitoin hyvää rasvaa. Sokerittoman, terveellisemmän maapähkinävoin saat valmistettua itse.

Itse tehty maapähkinävoi

  • 400 g maapähkinöitä
  • tilkka vettä

Paahda pähkinät 150-asteisessa uunissa noin 25-30 minuutin ajan. Seuraa vierestä, etteivät pähkinät ruskistu liikaa. Kuori pähkinät käsin hangaten. Laita kuoritut pähkinät yleiskoneeseen tai blenderiin ja käytä konetta niin kauan, kunnes pähkinät ovat ”voita”. Jos massa tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä. Sekoittele välillä, mikäli massa jää yleiskoneen/blenderin reunoille.

Voit maustaa kotitekoisen pähkinävoin ripauksella ruususuolaa, hunajalla tai tipalla extra virgin kookosöljyä, jos haluat.

Tiesitkö

Pähkinät kuuluvat tutkitusti terveelliseen välimeren ruokavalioon. Pähkinoitä referoidaan myös jumalten ruoaksi. Eikä syyttä.

Kirjoittaja: Riikka Hollo

Riikka Hollo

Toimittaja-copywriter. 15 vuotta yrittäjänä toiminut, monessa liemessä keitetty viestinnän moniosaaja, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Rakastaa liikuntaa ja hyvää ruokaa. On nähnyt omakohtaisesti, että liikunta ja hyvä ravinto auttavat kaikkeen.

Lue koko esittely

Lue myös: