Talvi-iho Kuva: Flic.kr/p/2cvs2b Ulkonäkö

Talvi-iho hehkumaan!

Jatkuvat säiden vaihtelut ja talven pakkaset kuivattavat ihoa. Salitreeni, hikinen iho ja paukkupakkanen asettavat hipiän äärirajoille. Poimi tästä helpot vinkit ja saa talvi-iho hehkumaan!

Couperosa-iho

Suomalaisten vitsaus eli Couperosa-iho on punoittava, kylmästä ja kuumasta reagoiva ja helposti lehahteleva. Pintaverisuonet ovat kovilla pakkasen lisäksi myös saunan kuumuudessa ja maustetun ruoan syömisen jälkeen.

Näin hoidat:

Suojaa iho pakkaselta, saunalta ja auringolta. Rauhoittavat, ihoa vahvistavat hoitotuotteet ja voimakkaiden, rakeita sisältävien kuorintojen välttäminen vähentävät ihon punoitusta. Ole otteissasi hellävarainen, niin iho kiittää! Suojaa kasvojen iho saunan kuumuudessa voidemaisen naamion avulla.

Rasvainen iho

Rasvainen iho tarvitsee kosteutta siinä missä kuivakin iho. Vaikka ihon rasvaisuus on usein ongelmallisempaa lämpimään vuodenaikaan, myös talvella iho saattaa rasvoittua ja kärsiä samalla pintakuivuudesta.

Näin hoidat:

Puhdista iho huolellisesti, mutta hellävaraisesti aamuin illoin. Älä unohda kosteutta! Suosi mineraalimeikkejä, sillä ne eivät tuki ihohuokosia. Kuori iho entsymaattisella kuorinnalla 1-2 kertaa viikossa.

Pintakuiva iho

Pintakuiva iho on monen ongelma erityisesti talvisaikaan. Talven sääolosuhteet ja lämpötilanvaihtelut, lämmitysjärjestelmät ja ilmastoinnit kuivattavat ihoa entisestään.

Näin hoidat:

Kiristävää ja pintakuivaa ihoa kannattaa hoitaa tehokosteuttavin seerumein. Tehotipat ja seerumit imeytyvät syvemmälle ihoon, kun kuorit ensin kuolleen ihosolukon pois. Myös kosteuttava naamio on hyvä olla viikoittaisessa käytössä.

Herkkä iho

Herkistynyt iho reagoi helposti kaikkina vuodenaikoina, mutta erityisesti talvella. Ihoa kutittaa, nipistelee, kirvelee, kuumottaa ja kiristää.

Näin hoidat:

Ihonhoidossa hellävaraisuus on kaiken a ja o. Ihoa vahvistavat herkän ihon tuotteet ja mahdollisimman yksinkertainen tuotevalikoima riittävät.

Voidemainen kuorinta tarpeen mukaan. Rauhoittava, ihoa vahvistava naamio 1-2 kertaa viikossa.

Muista:

Iho voi herkistyä myös liian voimakkaasta kosmetiikasta. Valitse tuotteet ihosi tarpeen mukaan. Se mikä sopii kaverille, ei välttämättä sovi sinulle.

Kuiva iho

Kuiva iho reagoi talveen kuivumalla lisää. Ihon pinnalle kertyy helposti kuollutta ihosolukkoa ja kosteus sekä hoitavat aineet eivät pääse sen läpi. Iho hilseilee ja on kuivaakin kuivempi.

Näin hoidat:

Hellävarainen voidemainen kuorinta ja voidenaamiot auttavat kuivaa ihoa.

Täyteläiset puhdistusemulsiot, voiteet ja suojaavat täsmätuotteet, kuten tehotipat ja kasvoöljyt on hyvä ottaa säännölliseen käyttöön.

Artikkelin asiantuntijana: Anne Sario / Berner.

Kirjoittaja: Riikka Hollo

Riikka Hollo

Toimittaja-copywriter. 15 vuotta yrittäjänä toiminut, monessa liemessä keitetty viestinnän moniosaaja, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Rakastaa liikuntaa ja hyvää ruokaa. On nähnyt omakohtaisesti, että liikunta ja hyvä ravinto auttavat kaikkeen.

Lue koko esittely

Lue myös: