Kosteuttava kasvovesi Kuva: https://flic.kr/p/8d37Tg Ulkonäkö

Tee se itse -kosteuttava kasvovesi

Kasvovedellä on kaksi tärkeää tarkoitusta. Ensimmäinen on palauttaa puhdistuksen ja hanaveden kohottama ihon pH-arvo normaalille tasolle. Toinen taas viimeistellä puhdistus, eli poistaa meikin ja puhdistusaineen rippeet iholta.

Nämä molemmat ennaltaehkäisevät haitallisten bakteerien määrää iholla, ja siten omalta osaltaan vähentävät erinäisten iho-ongelmien, kuten mustapäiden ja finnien syntyä. Kosteusvoiteetkin imeytyvät ihoon paremmin kasvoveden käytön jäljiltä, kuin pelkän vesipesun jälkeen.

Kasvovedellä on myös ihoa rauhoittava ja/tai kosteuttava vaikutus. Varsinkin talven jälkeen sen merkitys korostuu. Ja mikä parasta, kosteuttavan kasvoveden voit tehdä myös itse!

Tee se itse -kosteuttava kasvovesi

  • 1 kurkku
  • 1 teepussi vihreää teetä

Hauduta teetä puolikkaassa kupillisessa kiehautettua vettä noin viitisen minuuttia. Mehusta kurkku mehustimessa tai pyöräytä pureeksi blenderissä. Purista mehut kankaan läpi puhtaaseen purkkiin. Anna teen jäähtyä kylmäksi. Sekoita nesteet ja säilytä kasvovettä jääkaapissa, jossa se säilyy noin viikon.

Kirjoittaja: Satu Varjonen

Satu Varjonen

Kauneus- ja hyvinvointitoimittajana 10 vuotta toiminut freelancer. Nauttii kirjoittamisesta ja tykkää tutkia ennen kuin hutkii, ja onkin siksi unelma-ammatissaan. Toivoo juttujensa antavan hyödyllisiä vinkkejä tai tarjoavan uuden näkökulman.

Lue koko esittely

Lue myös: