Jos lukeudut niihin, jotka aamiaisen syövät, tässä hyvä vaihtoehto. Yleisesti kuitenkin kannattaa muistaa, että aamupala on vain yksi päivän ateria muiden joukossa, ja tärkeämpää on aina kokonaisuus.
Avokadon monityydyttymätön rasva on ihanteellista ravintoa aivoille. Pesto puolestaan sisältää cashew-pähkinää ja pinjansiemeniä, joiden sisältämällä magnesiumilla voi olla myötävaikutusta muistin toimintaan. Tomaatin lykopeeni vuorostaan saattaa vähentää masennuksen oireita varsinkin iäkkäämpien keskuudessa. Ruususuolassa arvokkaat mineraalit ovat helposti imeytyvässä muodossa.
2 ruisleipää tai kuitupitoista täysjyväleipää
2 tl Pirkka Sitruunapestoa
puolikas avokado
ripaus ruususuolaa (Himalajan suola)
2 viipaletta kinkkua
2 viipaletta juustoa (esimerkiksi gouda)
tomaattia tai kirsikkatomaattia
Voitele leipäviipaleet sitruunpestolla. Viipaloi tai levitä avokado leiville ja lisää ripaus ruususuolaa. Lado päälle kinkut, juustot ja viipaloi kirsikkatomaatit.
Vinkki!
Tämän jo valmiiksi erittäin herkullisen aamiaisen voit kruunata esimerkiksi rucolalla tai herneenversoilla.
Lisää aiheesta
Kettusen kirjoitus aamupalasta.