Uunijuurekset Reseptit

Uunijuurekset – maistuva lisuke

Uunijuurekset ovat hyvä lisuke esim. kanalle, kalalle, pihville tai sellaisenaan kasvisruokana.

  • 1 parsakaali
  • 1 sipuli
  • 1 pieni nauris
  • Lehtikaalia maun mukaan
  • 3 porkkanaa
  • 1-2 dl Terra Creta -oliiviöljyä
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus mustapippuria
  • 2-3 rkl hunajaa

Leikkaa kaikki ainekset sopivan kokoisiksi paloiksi, esim. kuutioiksi. Levitä tasaisesti uunivuokaan.
Kaada oliiviöljyä päälle reilulla kädellä noin 1-2 dl ja ripottele suolaa ja pippuria maun mukaan. Mausta noin 2-3 ruokalusikallisella hunajaa. Sekoita huolella kaikki ainekset uunivuoassa. Paista 200-asteissa uunissa uunin tehosta riippuen 40-60 minuuttia. Nauti sellaisenaan kasvisruokana tai käytä lisäkkeenä kalalle, kanalle, lihalle.

Vinkki!

Voit käyttää reseptiin vaihdellen erilaisia juureksia ja kasviksia. Maustamalla uunijuurekset esim. chilillä, saat makuun uutta vivahdetta ja tulisemman lopputuloksen. Kokeile tavallisen oliiviöljyn sijasta joskus sitruunalla maustettua oliiviöljyä.

Kirjoittaja: Riikka Hollo

Riikka Hollo

Toimittaja-copywriter. 15 vuotta yrittäjänä toiminut, monessa liemessä keitetty viestinnän moniosaaja, joka on aina valmis uusiin haasteisiin. Rakastaa liikuntaa ja hyvää ruokaa. On nähnyt omakohtaisesti, että liikunta ja hyvä ravinto auttavat kaikkeen.

Lue koko esittely

Lue myös: